Handelen i Saga Pure, det børsnoterte investeringsselskapet der Øystein Stray Spetalen er største eier med om lag 42 prosent, ble satt på pause i 12.36-tiden onsdag, i påvente av en melding fra selskapet. Bare minutter senere skrev Saga Pure at det vil etablere og deretter børsnotere et nytt investeringsselskap, ment for å investere i kriserammede selskaper, eller «distressed assets».

Det nye selskapet får en halv milliard kroner i startkapital fra Saga Pure, opplyses det.

– Saga Pure har bygget seg opp en solid portefølje med investeringer i grønn teknologi. Det siste året har vi sett uroen i finansmarkedene, som vi venter at skal fortsette, og vi tror dermed det vil bli gode investeringsmuligheter i selskaper i krise, sier Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen i meldingen.

Børsnotering neste år

Saga Pure venter å børsnotere det nye selskapet, som foreløpig ikke er navngitt, i løpet av første kvartal neste år. 500 millioner kroner vil bli gitt i startkapital til det nye selskapet, mens Saga Pure vil sitte igjen med 280 millioner kroner i kontanter, i tillegg til eierandeler i Heimdall Power, Horisont Energi, Hyon og IC Technology.

Det nye selskapet skal ledes av Håkon R. Fure, som tidligere har jobbet i meglerhuset DNB Markets og i Tor Olav Trøim-selskapet Magni Partners. Han har også hatt styreverv i Avida Finans, Mybank, Storebrand og Yara.

Aksjonærer i Saga Pure vil få tildelt sin relative andel i det nye selskapet, som vil være omsettelige i etterkant av børsnoteringen. En ekstraordinær generalforsamling varsles snarlig, hvor det skal stemmes over transaksjonen.

Kraftig oppgang

Saga Pure legger frem sitt tredjekvartalsresultat i morgen, torsdag 10. november.

I andre kvartal endte imidlertid Saga Pure opp med driftsinntekter på 147,5 millioner kroner, og et driftsresultat på 136,9 millioner kroner. Til sammenligning endte selskapet opp med et driftsresultat på tre millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Saga Pure var lenge største eier i Bergen Carbon Solutions, men forsvant helt ut av topplisten denne uken.

Selskapet er verdsatt til 935 millioner kroner på Oslo Børs, og aksjen har falt om lag 32 prosent så langt i år. I etterkant av nyheten stiger aksjen over elleve prosent, og omsettes for rundt 2,15 kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.