Witzøe-familiens oppdrettsselskap Salmar gjør alle spådommer til skamme i tredje kvartal med et operasjonelt driftsresultat på 939 millioner kroner, mens det på forhånd var det ventet et operasjonelt driftsresultat på 752 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Fredag morgen økte selskapet med over fire prosent på børsen. Så langt i år har aksjen hatt en oppgang på over 100 prosent.

Salmar ble startet i 1991 av Gustav Witzøe (65) som hadde kjøpt et konkursbo bestående av én konsesjon for oppdrett av laks. For 12 år siden overførte han nesten alle aksjene i lakseimperiumet til sønnen Gustav Magnar Witzøe (25), som nå kontrollerer litt over 50 prosent av Salmar. Selskapet gikk på børs i 2007, og har skapt enorme verdier og er nå landets nest største oppdrettsselskap.

Gustav jr. eier 97 prosent av familiens investeringsselskap Kverva, som igjen kontrollerer 52,46 av Salmar, som før børsåpning fredag steget 95 prosent på Oslo Børs. Disse aksjene var ved årsskiftet verd 13,5 milliarder kroner, mens de fredag morgen er verd rundt 28 milliarder kroner. Det tilsvarer en papirgevinst på 14,5 milliarder kroner på rundt ti måneder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.