Torsdag klokken 12:00 stenger Sats alle sine treningssentre i Norge, Sverige, Finland og Danmark som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

En av dem som rakk en treningsøkt torsdag formiddag var Gabriel Al Uokle (30) som til daglig jobber som bilhandler. Han kommer ut av Sats sitt senter på Bislett i Oslo hvor han trener fitness, og var overrasket da han fikk vite at kjeden stenger alle sine sentre.

– Det er dumt at det blir stengt, sier han.

Han sier at han kanskje kommer til å gå på fjelltur eller spasere nå når han ikke kan gå på treningssentrene.

Medlemskap settes på vent

I første omgang vil Sats stenge sine treningssentre i 14 dager. Alle medlemskap settes på vent.

«Som en markedsleder i Norden er det viktig for Sats å ta et utvidet ansvar og bidra til den generelle folkehelsen, også i vanskelige situasjoner som denne», skriver treningskjeden i en melding.

– Vi mener at dette var den riktige og mest ansvarlige beslutningen vi kunne ta i den situasjonen vi er i i de fire landene våre, sier administrerende direktør Sondre Gravir i Sats.

Vil få finansiell effekt

Selskapet opplyser at det per i dag ikke har noen estimater på den finansielle effekten, men vil melde tilbake til markedet med ytterligere detaljer så snart situasjonen er avklart.

– Men dette vil få en finansiell effekt?

– Det er klart at dette vil få en finansiell effekt og omfanget vil vi komme tilbake til, sier Gravir.

Administrerende direktør Sondre Gravir i Sats.
Administrerende direktør Sondre Gravir i Sats. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

– Hvor lenge har dere vurdert dette?

– Vi har gjort en fortløpende vurdering helt siden vi startet med tiltak for flere uker siden. Vi satte alle ansatte som hadde vært i berørte områder i karantene flere dager før norsk helsepersonell ble bedt om å gjøre det samme. Vi har vært opptatt av å ta beslutninger for tidlig fremfor for sent i denne situasjonen, og det er også bakteppet for beslutningen vi har tatt nå, sier han.

Aksjen stuper

Sats-aksjen faller rundt 20 prosent torsdag formiddag.

DNB Markets nedgraderer torsdag Sats-aksjen til hold fra kjøp, samtidig som at kursmålet nedjusteres til 21 kroner pr aksje fra 30 kroner, ifølge TDN Direkt.

Aksjen handles nå til 15,8 kroner.

Meglerhuset peker på at en skarp økning i antall koronavirussmittede i Norden kan tvinge selskapet til å midlertidig stenge treningsstudioer og fryse medlemskap, noe som hemmer vekst og omsetning på kort sikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.