Torsdag morgen la treningskjeden Sats frem sin kvartalsrapport for andre kvartal i år.

Den viste at Sats hadde en omsetning på 1,02 milliard i andre kvartal 2022, mot en omsetning på 670 millioner kroner samme kvartal i fjor. Det var på forhånd ventet at Sats ville levere en omsetning på 1,04 milliard kroner, ifølge data innhentet fra TDN Direkt.

I andre kvartal snur også treningskjeden, som hadde et resultat før skatt på minus 56 millioner kroner i første kvartal i år, tap til lønnsomhet.

Resultatet før skatt havnet nemlig på 21 millioner kroner i andre kvartal, og overskuddet etter skatt tikket inn på 12 millioner kroner. Dette var bedre enn forventet, for ifølge Infront-konsensus var det ventet et resultat før skatt på 18 millioner kroner.

Til sammenligning endte resultatet før skatt på minus 190 millioner kroner i samme kvartal 2021.

Markedsaktørene reagerte positivt på fremleggelsen, og sendte på et tidspunkt Sats-aksjen opp nær fem prosent. Ved 16-tiden har imidertid aksjen falt godt tilbake og er opp 0,76 prosent. Sats-aksjen omsettes i skrivende stund for 13,92 kroner.

Selskapets inntjening før renter, skatter og avskrivinger, også kalt justert ebitda havnet på 83 millioner kroner i første kvartal, mot minus 113 millioner kroner samme periode året før.

Flere nye sentre

Kvartalsrapporten viser også at Sats' medlemsbase vokste med ti prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Medlemsmassen er dermed på samme nivå som i andre kvartal 2019, altså før pandemien, ifølge Sats.

– Antall medlemmer er et nøkkeltall for oss i Sats, fordi det er viktig både for de finansielle resultatene og for folkehelsen, sier Sats-sjef Sondre Gravir i kvartalsrapporten.

Totalt har treningskjeden nå 671 000 medlemmer. I andre kvartal 2019 hadde Sats 687.000 medlemmer.

Treningskjeden har imidlertid åpnet flere nye sentre det siste året. Bare siden i fjor har Sats åpnet 13 nye treningssentre. Til sammen har treningskjeden nå 267 treningssentre fordelt på landende Norge, Sverige, Finland og Danmark.

I kvartalsrapporten heter det at Sats vil fortsette med å ekspandere gjennom nye sentre, i tillegg til å forfølge konsolideringsmuligheter som kan være attraktive for selskapet.

Økte priser skremmer ikke medlemmene

Da Sats la frem kvartalsrapporten for første kvartal i år, med et negativt resultat før skatt, sendte markedsaktørene Sats-aksjen på en kraftig nedtur. Før børsåpning torsdag hadde Sats-aksjen falt omtrent 34 prosent så langt i år.

Samtidig meldte selskapet om at økte kostnader ville føre til økte priser for treningskjedens kunder.

– Vi har jo gjort løpende prisjusteringer hele veien, så det er egentlig ikke noe annet enn det vi har gjort før, som vi kommer til å gjøre fremover, sa Sats-sjef Sondre Gravir til DN den gangen.

Sats-sjef Sondre Gravir og finnansdirekøtr Cecilie Elde, på Sats Storo.
Sats-sjef Sondre Gravir og finnansdirekøtr Cecilie Elde, på Sats Storo. (Foto: Per Thrana)

I tillegg har de galopperende prisene og økte renter gjort et innhugg i folks økonomi generelt. Dette ser imidlertid ikke ut til å påvirke folks betalingsvilje når det kommer til trening, ifølge Gravir.

– Vi ser ikke at medlemmer bytter til medlemskap med lavere pris, sier Gravir i kvartalsrapporten.

Likevel påpeker Gravir at det tar tid å hente inn aktiviteten i trengnings-markedet etter to år med pandemi.

Led store tap

De siste årenes resultater har stått i skarp kontrast til treningskjedens tall fra 2019.

Da hadde Sats en omsetning på fire milliarder kroner og et overskudd på en kvart milliard. Samme året gikk selskapet på børs hvor Sats-aksjen steg til en foreløpig topp i februar 2020. Da ble aksjen ble omsatt for like over 29 kroner. Måneden etter, i midten av mars, stupte derimot aksjen til et bunnpunkt på 11,40 kroner.

I 2020 tapte selskapet 255 millioner kroner før skatt, og i fjor gikk det enda verre: Da lå tapet på 522 millioner kroner. Med andre ord gikk pandemi, restriksjoner og stengte treningssentre hardt utover treningskjeden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.