Treningskjeden fikk et resultat på minus 190 millioner kroner før skatt i andre kvartal, mot et resultat før skatt på minus 108 millioner kroner i samme kvartal året før.

I forkant var det ventet et resultat før skatt på minus 148 millioner kroner, ifølge Infront-konsensus.

Sats-aksjen faller tre prosent etter å ha lagt frem sine kvartalstall onsdag morgen.

Driftsresultatet ble svekket i Norge, Sverige og Finland sammenlignet med fjorårets andre kvartal, fra minus 36 millioner til et negativt driftsresultat på 121 millioner kroner.

Inntektene for andre kvartal var 670 millioner kroner, og medlemstallet har styrket seg fra 599.000 til 612.000 fra første til andre kvartal i år – etter at treningssentrene gjenåpnet.

– Vi er veldige glade for å se at medlemmene våre er ivrige på å komme tilbake til våre sentre, og i enda større grad enn ved gjenåpning i fjor, står det i en melding fra selskapet.

I andre kvartal i fjor hadde Sats 652.000 medlemmer.

Gjenåpnet sentrene i mai

Treningskjeden gikk på børs i 2019, og står også bak kjedene Elixia, Fresh Fitness og HiYoga.

Sats har sentre over hele Norden, men hovedaktiviteten er i Norge der 110 av kjedens 254 sentre er plassert.

Koronakrisen har rammet Sats hardt. Kjeden har måttet holde sentrene sine stengt i lengre perioder av gangen under pandemien av hensyn til smittevern.

Den 27. mai kunne Sats åpne dørene på treningssentrene i Oslo-området, etter flere måneder med stengt.

Da hadde treningssentrene i Oslo og omegn vært stengt siden 6. november. Også i Bergen stengte treningssentrene i november, og totalt innebar det 53 treningssentre.

Espen har laget sitt eget treningsstudio hjemme
Espen Risan Havellen fra Ekeberg hoppet fort på trenden ved å skaffe seg hjemmegym. Det angrer han ikke på i dag. Nå som treningssentrene har åpnet bruker han begge deler for variasjon og bedre utvalg på senter. Han skal oppgradere når han eventuelt får garasje.
02:35
Publisert:

Aksjen styrket ved gjenåpning

Gjennom fjoråret hadde Sats et inntektstap på 407 millioner kroner knyttet til nedstengingen.

Aksjen sank som en sten, fra 25,13 kroner i starten av mars i fjor til 11,40 kroner i midten av mars.

På gjenåpningsdagen den 27. mai sendte investorene aksjene opp 5,7 prosent, og aksjen ble omsatt for 23,3 kroner på det meste – den sterkeste kursoppgangen for Sats så langt i år.

Idet treningskjeden legger frem kvartalstall onsdag omsettes aksjen for 21,65 kroner per stykk.

Planer fremover

Sats varslet i første kvartal at det skal lansere en ny digital hjemmetreningstjeneste i tredje kvartal i år, som får navnet Mentra. Det vil bestå av interaktive treningsprodukter innen hjemmetrening.

Det første produktet i lanseringen er et interaktivt speil med touch-funksjon. Speilet skal gi mulighet til å delta på direktesendte treningstimer, veiledet av instruktør.

I oktober skal selskapet også starte opp Norges største Sats-senter på Ensjø. Totalt kommer det fem nye sentre 2021, og det er planlagt enda flere i 2022 og 2023.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.