På under én måned krasjet Sats-aksjen mer enn 60 prosent da markedene raste i fjor vår. Kanskje ikke så rart. Folk holdt seg innendørs og vekk fra tredemøller, kettlebells og svette treningsbenker. Nå sprinter folk tilbake på treningssentrene.

Da oktober måned var over, var medlemsmassen tilbake for fullt, ifølge Sats.

Toppsjef Sondre Gravir er fornøyd med både medlemsutviklingen og aktiviteten.

– Vi er fornøyd med at vi har solgt så bra med medlemskap i høst, uten å ha gitt store rabatter. Vi har gitt mindre rabatter nå enn i fjor høst, sier han.

Torsdag steg Sats-aksjen kraftig, etter at treningskjeden har lagt frem resultater for tredje kvartal. De som «timet» perfekt på bunnen, har fått med seg en dobling av aksjekursen det siste drøye halvannet året, men aksjen er fremdeles et godt stykke unna toppnivåene på starten av 2020.

God fart

Den positive medlemsutviklingen er imidlertid ikke fullt ut reflektert i de finansielle resultatene, ifølge treningskjedeselskapet.

Resultatet før skatt endte på syv millioner kroner av en omsetning på 971 millioner kroner. Det er en forbedring fra samme periode i fjor, da resultat før skatt var minus seks millioner kroner av en omsetning på 955 millioner kroner.

– Frysandelen var fortsatt høy i juli og august, og gjeninnhentingen på volum blir ikke reflektert. Farten ut av kvartalet var god, men gjennomsnittet i kvartalet er fortsatt sterkt påvirket, sier finansdirektør Cecilie Elde.

– Ligger det da i kortene at det blir et sterkt fjerde kvartal?

– Vi har en høyere inntektsfart inn i kvartalet. Vi forventer en positiv utvikling.

Taper penger i utlandet

Bryter man resultatene ned land for land, er Norge tilsynelatende den store pengemaskinen. Her økte Sats resultatet kraftig, til 57 millioner kroner av en omsetning på 485 millioner kroner.

I Sverige, Finland og Danmark tapte Sats imidlertid penger i kvartalet. Marginene, målt ved driftsresultat før avskrivninger, var også vesentlig lavere.

Ifølge Sondre Gravir er det ulike regnskapsforhold som gjør at avviket mellom landene ser ekstra stort ut.

– Den underliggende utviklingen ser fortsatt like sterk ut, sier Gravir, og gir uttrykk for at det ikke er noen planer om å trekke seg ut av noen av nabolandene.

– Vi har åpnet 22 nye sentre gjennom 2020 og 2021. Vi har allerede planlagt 17 nye åpninger fremover. Vi tror det er et tydelig signal om at vi ønsker å ekspandere, og ikke redusere. Vi ser heller på nye muligheter enn å gå ut av eksisterende markeder vi er i.

Nok tørt krutt

Sats-ledelsen ønsker ikke å gå inn på hvor mye penger det skal brukes på å investere i ny ekspansjon. Å hente frisk kapital er det ingen planer om, ifølge Gravir.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Sats en kontantbeholdning på 150 millioner kroner.

– Vår vurdering er at likviditetssituasjonen er tilstrekkelig for å finansiere driften vi har i dag, men også ekspansjonsplanene vi har fremover, sier Elde.

Medlemsinntektene i kvartalet falt med syv prosent fra tredje kvartal i fjor, mens de totale inntektene økte med to prosent, delvis på grunn av kompensasjonsordninger i Danmark og Norge, knyttet til stengte sentre i andre kvartal.

Det justerte driftsresultatet før avskrivninger (ebitda) falt med 16 prosent fra i fjor, til 83 millioner kroner i tredje kvartal, ifølge kvartalsrapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.