Siden årets toppnotering 9. januar, for øvrig høyeste notering for Oslo Børs noensinne, har hovedindeksen falt 4,93 prosent (tirsdag formiddag). Tar man utgangspunkt i svakeste sluttnotering forrige uke hadde børsen falt 6,60 prosent siden toppnotering.

Forrige uke kjøpte forvalter Martin Mølsæter gjennom fondet First Generator aksjer for 18 millioner kroner på Oslo Børs i oljeselskapet DNO, teknologiselskapet Thin Film Electronics og containerrederiet MPC Container Ships, viser aksjonæroversikter for forrige uke.

«Utnytter korreksjonen»

Mølsæter forteller at fondet nå kjøper aksjer til en billig penge og utnytter børsnedgangen som de tror er i ferd med å nærme seg slutten.

– Før børskorreksjonen frigjorde vi mye penger i påvente av en korreksjon. Når den nå kommer, bruker vi dem, sier Mølsæter.

I DNO puttet First Generator 9,8 millioner kroner, mens det i Thin Film Electronics og containerrederiet MPC Container Ship satset henholdsvis 3,9 millioner kroner og 4,5 millioner kroner.

First Generator sitter mandag på til sammen 875.500 aksjer i MPC Container Ships, i overkant av ni millioner aksjer i DNO og rundt 31,9 millioner aksjer i Thin Film Electronics.

Stor tro på containerrederi

Aksjeposten i MPC Container Ships er verdt 45 millioner kroner basert på kurs 51,50 kroner mandag ettermiddag. Mølsæter tror på containerrederiet som ble notert på Oslo Axcess i mai i fjor.

– Det er et shippingsegment vi har stor tro på. Det er rundt hundre prosent oppside til nybyggsparitet (skipsprisen for å bygge nytt) på skipene, forteller forvalteren.

Han tror også at nybyggprisene skal opp.

– Det har vært omfattende kutt i kapasitet i verftsindustrien og verftene tjener ikke penger med dagens nybyggspriser, påpeker han.

MPC Container Ships er de siste tre månedene opp fem prosent på Oslo Axess. Rederiet meldte i slutten av januar at det har inngått kontrakter om å kjøpe to 2.800 TEU-skip, altså to containerskip. Prisen for de to skipene er 21,8 millioner dollar, tilsvarende 168 millioner kroner.

Fortsetter å kjøpe i DNO

First Generator sitter mandag ettermiddag på aksjer i DNO og Thin Film Electronics verdt henholdsvis 83,1 millioner kroner og 67,1 millioner kroner. Totalt forvalter Mølsæter i overkant av halvannen milliard kroner gjennom to Generator-fond.

Forvalter Mølsæter handlet også 7,5 millioner aksjer i DNO i midten av januar. Det etter at fondet i slutten av oktober i fjor forsvant ut av topplisten over det norske oljeselskapets aksjonærer etter årelangt trofast følge. Mølsæter solgte da unna alle fondets 13,3 millioner DNO-aksjer for rundt 130 millioner kroner.

I januar forklarte han kjøpet blant annet med en høyere oljepris.

– Siden jeg gikk ut har oljeprisen gått kraftig i været og aksjekursen har vært svak. Så har de i tillegg operasjonelt i hvert fall vist at det er mer olje i Peshkabir, sa han, og viste til DNOs Peshkabir-felt på den viktige Tawke-lisensen i Kurdistan.

Kvittet seg med gjeldsaksjer

Også storinvestor Tor Aksel Voldberg handlet i forrige uke. Gjennom selskapet Skøien kjøpte han 10.000 aksjer i rederiet Fred. Olsen Energy, som basert på forrige ukes snittkurs tilsvarer et kjøp på 181.000 kroner.

Han lastet også opp med 45.000 nye aksjer for rundt 994.950 kroner i eiendomsutvikleren Solon, som han gjennom Skøien og Dukat eier til sammen 22 prosent av.

Voldberg kjøpte også 80.829 aksjer i Nordic Semiconductor gjennom Skøien og 72.856 aksjer i Hunter Group.

Samtidig kvittet han seg 13 millioner aksjer i gjeldsinvesteringsselskapet Axactor for rundt 34 millioner kroner. Selskapet var ned 2,55 prosent den siste uken.(Vilkår)

Børsnedgangen: -Kanskje er det verste over
Bård Bjerkholt og Terje Erikstad kommenterer børsåpningen i USA. -Underliggende tall i USA er for gode, mener Terje Erikstad om at børsnedgangen vil bli kortvarig.
06:00
Publisert: