Russlands største bank, Sberbank, faller mer enn 90 prosent på London-børsen onsdag. Handelen i aksjen er nå pauset.

Banken er notert både i Moskva og i London. I Moskva har børsen vært stengt de siste tre dagene. I London derimot har Sberbank bare falt og falt og falt.

Mandag stupte aksjen 74 prosent. Tirsdag stupte den videre 80,10 prosent. Onsdag kollapser den ytterligere mer enn 90 prosent.

Forlater Europa

Banken meldte i dag at den forlater europeiske land etter å ha blitt rammet av vestlige sanksjoner. Sberbanks europeiske virksomhet, Sberbank Europe som er basert i Østerrike, vil bli likvidert under en lokal insolvensprosedyre der alle aksjer i de kroatiske og slovenske datterselskapene vil bli overført til andre selskaper i de landene, skriver Bloomberg News.

Vestlige sanksjoner har rammet russiske finansinstitusjoner knallhardt. USA kutter all forbindelse mellom Sberbank og det amerikanske finansielle systemet. Det vil begrense Sberbanks tilgang til transaksjoner i dollar. EU og USA har videre frosset den russiske sentralbankens midler og vil utestenge flere russiske banker fra det viktige betalingssystemet Swift. Sberbank vil imidlertid ikke utestenges av Swift, ifølge Bloomberg, som viser til kilder med kjennskap til saken.

Europeiske banker faller også

I Europa fortsetter nedturen i banksektoren også på et bredere plan. Bankindeksen i den store Stoxx 600-indeksen i Europa peker nedover onsdag. Det er gjengangerne de siste dagene som fortsetter å trekke indeksen ned.

Tyske Deustsche Bank faller videre rundt to prosent onsdag. Fra årstoppen i midten av februar har aksjen falt 29 prosent.

Østerrikske Raiffeisen, som har store utlån og resultater fra Russland, fortsetter ned nærmere frem prosent. Aksjen er halvert denne måneden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.