Solenergiselskapet Scatec Solar vil hente rundt fem milliarder kroner i en rettet emisjon. Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.

Selskapet vil utstede opptil 20,6 millioner aksjer. Basert på dagens sluttkurs på 245,8 blir det rundt fem milliarder kroner.

Selskapet skriver i meldingen at deler av bruttoprovenyet fra emisjonen skal brukes til å refinansiere 300 millioner dollar av oppkjøpsfasiliteten på totalt 700 millioner dollar. Dette var en fasilitet som selskapet inngikk med ulike banker i forbindelse med forrige ukes oppkjøp av vannkraftselskapet SN Power.

De resterende friske pengene skal brukes på vekst og generelle selskapsformål, opplyses det.

20 mill.

Videre fremgår det at administrerende direktør Raymond Carlsen har tegnet seg for aksjer til en verdi av 20 millioner kroner, gjennom sitt selskap Argentos as.

Carlsen er fra før storeier i Scatec med drøyt tre millioner aksjer, og kunne fredag konstatere en verdiøkning på 144 millioner kroner på sin beholdning.

Emisjonen vil være rettet mot eksisterende, norske og internasjonale investorer. Tegningskursen i emisjonen vil bli avgjort av styret gjennom en akselerert bokbygginsprosess.

BNP Paribas, DNB Markets, J.P. Morgan AB, Nordea Bank, Sparebank 1 Markets, Swedbank og Kepler Cheuvreux fungerer som tilretteleggere for emisjonen.

Dette blir dermed den andre emisjonen i selskapet så langt i år. I våres hentet Scatec to milliarder kroner i friske penger til kurs 164 kroner.

Milliardoppkjøp

Det var fredag forrige uke at Scatec Solar kom med nyheten om at det hadde punget ut 10,9 milliarder kroner for å kjøpe SN Power fra statseide Norfund.

Samtidig ble det klart at selskapet bytter navn fra Scatec Solar til kun Scatec, ettersom sammenslåingen vil gjøre det til et bredere energiselskap.

Oppkøpet ble finansiert gjennom en kombinasjon av tilgjengelige kontanter fra balansen til Scatec Solar, selgerkreditt på 200 millioner dollar, et terminlån på 150 millioner dollar og 700 millioner dollar i oppkjøpsfinansiering fra Nordea, DNB, BNP Paribas og Swedbank.

Fredag skjøt Scatec-aksjen til værs på børsen og endte dagen med en oppgang på 18 prosent. Siden oppkjøpet ble kjent har Scatec-aksjen steget rett over 13 prosent. Selskapet er priset til 33,8 milliarder kroner på Oslo Børs etter stengetid tirsdag.

Fredag var DN i kontakt med investeringsdirektør Robert Næss i Nordea som da uttalte at en emisjon var noe selskapet «sannsynligvis kom til å gjøre».

Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt var imidlertid ikke i tvil.

– Scatec kommer til å trenge penger, det er utvilsomt. De finansierer oppkjøpet med blant annet et banklån som må refinansieres med enten gjeld eller equity. Sannsynligvis blir det en kombinasjon av de to. Selskapet har vært flinke til å hente penger på høye nivåer før, men akkurat når den neste emisjonen kommer gjenstår å se, sa han fredag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.