Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,40 prosent til 871,47 poeng, omsatt for 4.887 millioner kroner.

Schibsted og Yara International var blant selskapene som steg på Oslo Børs tirsdag etter å ha lagt frem kvartalstall, mens Telenor falt.

Schibsted-aksjen endte opp 12,6 prosent, omsatt for 385 millioner kroner på Oslo Børs tirsdag etter deres sterke kvartalsresultat. Yara-aksjen steg 4,5 prosent, omsatt for 654 millioner kroner på Oslo Børs.

Schibsted rapporterte en ebitda for andre kvartal på 895 millioner, mot en ventet ebitda på 836 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Direkt.

Analytiker Aksel Ø. Engebakken i ABG Sundal Collier påpeker at markedet fokuserer på det som kalles «market place business», og sier at der var Finn.no meget sterke med en topplinjevekst på 16 prosent, adskillig bedre enn ventet og dette er inkludert «påske-effekten» som bidro med rundt tre prosent.

Positiv til online rubrikk-virksomhet

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities, som har hatt Schibsted som et av sine toppvalg de siste månedene, trekker frem at Schibsteds ebitda i andre kvartal 2018 kom inn over forventningene, men mener det var viktigere at selskapets online rubrikkvirksomhet fortsetter å utvikle seg bra.

– Viktigere var det at online rubrikk-virksomheten fortsetter å utvikle seg sterkt med en ebitda over konsensus, drevet av bedre enn ventet utvikling for markedsplassene i Norge, Sverige, Spania og andre etablerte sider, kombinert med lavere investeringsfasetap, noe som motvirker litt svakere ebitda fra den franske virksomheten, sier Trondsen til TDN Direkt.

Arctic Securities-analytikeren venter at konsensus for online rubrikkvirksomheten til Schibsted vil komme opp etter rapporten.

Høyere markedsføringskostnader i Telenor

Ellers viser Trondsen i Arctic Securities til at Telenors ebitda før andre poster var litt lavere enn ventet i andre kvartal 2018, der utviklingen i Norge skuffet mest som forklares av høyere enn normalt salg- og markedsføringskostnader.

– Telenor fastholder guidingen for 2018 og vi venter å gjøre mindre estimatendringer ettersom våre estimater var under konsensus før rapporten, sier Trondsen til TDN Direkt.

Telenor-aksjen falt 4,0 prosent, omsatt for 397 millioner kroner.

For øvrig rapporterte Yara et justert ebitda på 321 millioner dollar i andre kvartal 2018, mot en ventet justert ebitda på 329 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Yara opplyser videre at markedsforholdene i industrien til selskapet sannsynligvis vil fortsatt være tøffe i en tid fremover, men balansen i markedet ligger an til å gradvis forbedres etter 2018.(Vilkår)

– Nå pågår det en teknologisk revolusjon i verden
Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Sjalg Unneland, med oppfordringer til Audun Lysbakken.
00:50
Publisert: