Seismikkselskapet Seabird Exploration, som er notert på Oslo Børs til en beskjeden verdsettelse på 117 millioner kroner, melder tirsdag morgen at det planlegger børsnotering av datterselskapet Green Minerals på «nye» Merkur Market, eller Euronext Growth Oslo.

Green Minerals driver med dyphavs-gruvedrift av sjømineraler og sjeldne jordarter.

I forbindelse med børsnoteringen skal selskapet hente 30 millioner kroner i friske penger fra nye investorer. Seabird planlegger å sitte igjen med 75 og 79 prosent av aksjene i Green Minerals etter emisjonen, opplyses det.

Uspesifiserte storeiere i Seabird, styreleder Ståle Rodahl og minst ett styremedlem har forpliktet seg til å tegne aksjer i emisjonen. Før emisjonen blir Green Minerals priset til mellom 90 og 110 millioner kroner.

Notering neste år

Ifølge selskapet blir Green Minerals det første selskapet i sitt slag til å være notert på Oslo Børs.

Noteringen vil også innebære at eksisterende aksjonærer i morselskapet Seabird Exploration vil få Green Minerals-aksjer. Det spesifiseres ikke hvor mange aksjer det er snakk om.

Ifølge prospektet er noteringen ventet å skje i løpet av første kvartal neste år.

Selskapet driver altså med dypvanns-gruvedrift av sjømineraler og sjeldne jordarter (rare earth elements). Disse brukes blant annet innen fornybar energi, teknologi og andre elektronikkapparater.

Eksempelvis er litium, nikkel, kobolt, viktige ingredienser i batterier og magneter, mens kobber brukes til å lede strøm.

Sjeldne jordarter brukes blant annet i vindturbiner, solceller og led-teknologi.

Flere kjendisinvestorer på eiersiden

Det er Anderson Invest som er største eier i Seabird Exploration, med 4,7 prosent av aksjene. Ellers på aksjonærlisten i selskapet finnes flere kjente investorer.

Gjennom Vatne Equity eier investor Runar Vatne om lag 3,3 prosent, noe som gjør han til fjerde største eier.

Kristian Falnes, den tidligere Skagen-forvalteren, er niende største eier med om lag 1,6 prosent av aksjene. Styreleder Rodahl er syvende største eier med rundt 2,1 prosent av aksjene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.