Seismikkselskapene på Oslo Børs har fått en forrykende start på 2019. Mens selskapenes fartøy skyter frekvenser mot havbunnen for å finne olje, har både PGS, TGS, Spectrum, og Magseis skutt i været siden hovedindeksen åpnet 2. januar.

Tar inn Magseis

Analytiker Petter Kongslie og resten av aksjeteamet i Sparebank 1 Markets tror trenden bare vil fortsette og har derfor valgt å ta inn Magseis i ukeporteføljen.

– De er i et seismikkmarked i vekst som stadig tar markedsandeler, sier han.

Kongslie legger også vekt på at Magseis nettopp har kjøpt opp seismikkteknologi-selskapet Fairfield.

– Det gjør selskapet til den ubestridte markedslederen, sier han.

Seismikkselskapene hadde et tungt fjorår, men i starten av 2019 har flere av dem varslet om gode resultater for fjerde kvartal.

Inn med Atea

Forvalterne i Sparebank 1 Markets er de som gjør størst endringer i porteføljen i årets andre uke. Mens Norsk Hydro og NRC forsvinner ut, tar de inn Atea og Kongsberg Automotive, i tillegg til seismikkselskapet.

– Vårt underliggende makrosyn, i hvert fall frem mot mars, er at veksten svekkes sammenlignet med i fjor, sier Kongslie.

Han tror likevel at en form for løsning på handelskrigen, og mer «bullish» kommentarer fra sentralbanken i USA, kan virke positivt på markedet.

Derfor bytter de ut «defensive» NRC med Kongsberg Automotive, som de mener har vært uheldige med økte råvarepriser og handelskrig.

Uendret fra Alfred Berg

Arctic Fund Management tar inn Aker BP for å få økt eksponering til oljeprisen, og dropper Ocean Yield. DNB Markets vraker laksegiganten Mowi, som inntil nyttår het Marine Harvest, og tar ikke inn noen nye aksjer. Nykommeren i porteføljekonkurransen, Alfred Berg, holder porteføljen uendret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Putin feiret jul i natt - i kirken der han ble døpt i hemmelighet
00:58
Publisert: