Songa Investments har solgt 3,16 millioner aksjer i Axxis Geo Solutions, og eier etter dette ingen aksjer i selskapet. Songa Investments eies av investor Arne Blystad.

Det opplyses i en flaggmelding fredag. Aksjen falt kraftig rett etter børsmeldingen, før den steg igjen.

Det kriserammede selskapet har falt over 70 prosent på børsen denne uken.

I starten av september meldte selskapet at det opplevde høy etterspørsel og hyret rådgivere for å styrke selskapets finansielle kapasitet. En drøy måned senere hentet selskapet 225 millioner kroner i aksjemarkedet – til 65 prosent rabatt fra sluttkurs dagen før. Dagen etter falt aksjekursen kraftig.

Daværende hovedaksjonær, rederen Arne Blystad, lot seg vanne kraftig ut. Inn fra siden kom en annen storreder, Per Sævik og familien, som gikk med en tredjedel av beløpet.

Sævik-familien gikk totalt inn med 74 millioner kroner til en kurs på seks kroner aksjen. Siden har aksjen kollapset fullstendig og handles tirsdag til under to kroner etter en sjokkmelding fra det lille seismikkselskapet.

I september kom Axxis med en gladmelding til sine aksjonærer om at det hadde inngått en intensjonsavtale for en stor seismikkundersøkelse i fjerde kvartal. Totalt fire skip skulle brukes i undersøkelsen.

Denne uken har det oppstått problemer med å få landet kontrakten.

Å få satt siste pennestrøk på den endelige avtalen er nemlig avhengig av at kunden oppnår en kontrakt med en annen partner.

– Axxis har nettopp fått vite at vår kunde og deres partnere diskuterer et redusert initielt omfang av arbeidet sammenlignet med det initielle omfanget på 28 skipsmåneder, og at utførelsen av kontrakten vil bli noe forsinket, skriver Axxis i en melding tirsdag.

– Derfor er kontraktstildelingen til Axxis også forsinket, skriver selskapet.

Selskapet opplyste tirsdag at forsinkelsen har hatt en betydelig negativ innvirkning på arbeidskapitalen til selskapet og at leverandørgjelden i dag er på 33 millioner dollar. Nå vurderer selskapet ulike alternativer for å styrke den finansielle posisjonen.

Axxis har for øyeblikket fire skip stående på Malta klare for arbeid, og ifølge selskapet forhandles det nå om kompensasjon, inkludert stand-by-rater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.