Selvaag Bolig hadde en omsetning på 380,6 millioner kroner i første kvartal, en nedgang på 17 prosent fra samme kvartal i fjor.

Brutto driftsresultat (ebitda) var på 45,4 millioner, noe som nesten er en halvering fra resultatet på 81,8 millioner året før.

Tregt marked i første kvartal

Selskapet solgte 185 enheter, noe som er fem mindre enn året før. Derimot har de kun igangsatt bygging av 102 enheter, noe som er 84 mindre enn i første kvartal 2017.

Samtidig har Selvaag Bolig mer på lager. Totalt har de 1511 enheter under bygging ved utgangen av kvartalet til en verdi av 7,03 milliarder kroner. Det er 692 millioner mer enn til samme tid i fjor.

Det er viktig å presisere at inntektene fra boligsalgene først kommer ved overlevering, og ifølge administrerende direktør Baard Schumann var det planlagt at det skulle skje færre overføringer i første kvartal.

– I og med at solgte boliger inntektsføres ved overlevering til kunde vil resultatene bli gode fremover også. De fleste overleveringene kommer i andre og fjerde kvartal og det var, som planlagt, få overleveringer i dette kvartalet, sier Shumann i en børsmelding.

Farten i boligmarkedet på vei opp

Selvaag Bolig rapporterer om et litt tregt salg i første kvartal, men at dette skal ha tatt seg betydelig opp mot slutten av perioden og i begynnelsen av andre kvartal.

– Vi selger nå godt i alle markeder og spesielt Oslo har vist en positiv utvikling i det siste. Det fører til at snittprisen på leilighetene vi selger vil øke fremover. Vi har en sterk posisjon i alle markedene vi er til stede og er klare for å møte økt etterspørsel. Vi investerer derfor kontinuerlig i sentrale tomter i pressområdene, sier Schumann.(Vilkår)

Dette er den nye Norske Skog-eierens planer
Tirsdag viste Norske Skog-ledelsen den nye eieren av konsernet rundt på papirfabrikken Saugbrugs i Halden.
01:22
Publisert: