Rolv Erik Ryssdal, som var sjef i Schibsteds rubrikkselskap Adevinta frem til august i år, er blitt foreslått som ny styreleder i teknologiselskapet Sikri Holding, fremgår det av en børsmelding mandag morgen.

Sikri Holding leverer teknologi til offentlig administrasjon og har en markedsverdi på 667,8 millioner kroner på Oslo Børs.

I forbindelse med nominasjonen til styreleder-vervet har Ryssdal forpliktet seg til å kjøpe Sikri-aksjer for til sammen ti millioner kroner, til en pris på 5,77 kroner per aksje. Det er det samme som sluttkurs fredag ettermiddag.

Dersom alt går i orden tar Ryssdal over for Torstein Harildstad. En ekstraordinær generalforsamling i selskapet skal avholdes for å stemme over forslaget, opplyses det.

Sikri Holding-aksjen stiger over fire prosent fra start mandag morgen, riktignok på lavt volum.

Lang fartstid i Schibsted

Med Ryssdal får Sikri en veteran med på laget.

Før Adevinta var han konsernsjef i Schibsted, en stilling han hadde hatt siden 2008. I 2018 tok han over Adevinta, og da det ble skilt ut fra Schibsted i 2019 var det Ryssdal som ledet rubrikkselskapet som ble børsnotert samme år.

Sommeren 2021 sprakk nyheten om at Adevinta, under Ryssdals ledelse, hadde sikret seg Ebays rubrikkvirksomhet i en avtale verd 9,2 milliarder dollar i kontanter og aksjer.

I august i år ble det klart at franskmannen Antoine Jouteau var blitt utnevnt som Ryssdals erstatter i Adevinta.

«Rolv Erik har informert og blitt enig med styret om at han vil gå av som konsernsjef og forlate virksomheten innen februar 2023 når gruppen publiserer sin årsrapport for 2022. Når han blir 60 i år, mener han dette er riktig tidspunkt for å planlegge hans avgang,» skrev Adevinta en pressemelding som kom i forbindelse med fremleggelsen av tallene for siste kvartal i 2021.

Bratt kursfall

Sikri Holding er en av mange selskaper som har debutert på Oslo Børs de siste to-tre årene. Selskapet hadde sin første handelsdag 15. juli 2020, og hentet 150 millioner kroner i en emisjon i forbindelse med noteringen.

Selskapet hentet tidligere i høst ytterligere 200 millioner kroner i friske penger, til en tegningskurs på ti kroner. Den rettede emisjonen ble gjort mot de eksisterende aksjonærene Karbon Invest, der Jens Rugseth er en av eierne, Carl Erik Kreftings Carucel Finance, Stella Industrier AS og Varner Kapital AS .

Det ble også vedtatt en reparasjonsemisjon på opptil 11,4 millioner nye aksjer i etterkant av den rettede emisjonen.

Sikri Holding omsatte i andre kvartal for 312 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på minus 25,5 millioner kroner.

Sikri-aksjen har falt over 70 prosent på Oslo Børs så langt i år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.