Før børsåpning på Oslo Børs mandag kom meldingen om at et selskap indirekte eid av fond styrt av det USA-baserte private equity-selskapet Abry Partners har lagt inn et frivillig bud på Link Mobility.

Budet på 225 kroner per aksje verdsetter det norske telekommunikasjonsselskapet til 3,4 milliarder kroner og tilsvarer en premie på 27 prosent fra sluttkurs fredag.

Aksjen skjøt fart start mandag og handles på formiddagen til 223 kroner.

Porteføljeforvalter Jan Petter Sissener er gjennom fondet Sissener Canopus 11. største aksjonær i Link Mobility. Han har forhåndsakseptert budet, men kan frigis dersom det kommer et høyere bud.

– Vi mener selskapet har betydelig potensial over budet og håper at det kommer andre kjøpere på banen. Ambisjonsnivået til kursen når vi kjøpte aksjene for rundt to år tilbake var høyere enn det, sier Sissener.

– Men er det ikke noe høyere bud å få, så er det ikke noe høyere bud å få. Det er et veldig godt kjøp, så da er det jo som oftest ikke et godt salg for oss som selger, legger han til.

«Skeptisk når ledelsen er med å kjøpe»

I tillegg til Abry er også deler av ledelsen i Link Mobility og noen aksjonærer med på budet, som sammen med de aksjonærene som har akseptert tilsvarer rundt 54 prosent av aksjene i selskapet.

Styret i det norske telekommunikasjonsselskapet anbefaler enstemmig budet.

– Jeg blir alltid litt skeptisk når ledelsen er med på å kjøpe. De ser åpenbart et betydelig potensial som vi ikke får være med på. Det er åpenbart grei kjøpspris for dem, og jeg synes det er mye hyggeligere når alle selger, sier Sissener.

Porteføljeforvalteren mener også det er synd selskapet selges ut av Norge og til et private equity-selskap.

– De kommer til å drive det og selge det videre etter fem år, sier han.

I meldingen kommer det også frem at planen er å ta Link Mobility av notering på Oslo Børs.

«Grei investering»

Budet på 225 kroner per aksje betyr at Sissener Canopus, som eier 300.000 aksjer, får 67,5 millioner kroner ved et eventuelt salg. De samme aksjene var basert på sluttkurs fredag verd 53 millioner kroner.

Basert på den volumvektede gjennomsnittsprisen på aksjen de siste 12 månedene, tilsvarer budet en premie på 71,5 prosent.

– Det har vært en grei investering. Vi har handlet litt frem og tilbake og jeg er ikke helt sikker på kostprisen.

Han er spesielt positiv til posisjonen Link Mobility har som tilbyder av mobilmeldingstjenester. Mens unge de mobilbrukerne ikke sender så mange tekstmeldinger, benytter næringslivet mobiltjenesten stadig mer.

– De har en dominerende markedsposisjon i Norge og er store i Europa. SMSer når mange på en gang og leses umiddelbart når du får det. Bare se hvor mange SMSer som kommer inn når man skal ut å fly, sier Sissener. (Vilkår)