– Årsaken til at 2019 var bedre enn 2018 var at vi fikk suksesshonorar i 2019, noe vi ikke fikk i 2018, sier forvalter Jan Petter Sissener.

Det ferske regnskapet for Sissener as, hvor han og hans forvalterteam styrer fondene Sissener Canopus og Sissener Corporate Bond Fund, viste et resultat før skatt på 30 millioner kroner i fjor.

Det er over en tredobling fra året før da resultatet endte på ni millioner kroner.

Inntektene økte fra 48 millioner kroner til 81 millioner kroner.

Slo ikke børsen

Sissener Canopus (I-klassen) leverte i fjor en avkastning på rundt 14,7 prosent, ifølge Sissener. Til sammenligning steg hovedindeksen på Oslo Børs rundt 16,5 prosent.

Forvalteren sier de har som mål å levere en avkastning på over ti prosent, og at den årlige avkastningen har vært i overkant av 11 prosent siden fondet Sissener Canopus startet opp i 2012.

Canopus hadde ved inngangen til 2020 en forvaltningskapital på rundt 2,7 milliarder kroner, mens rentefondet hadde en forvaltningskapital på 416 millioner kroner.

– Noen tar ut sparepengene

På spørsmål om hvordan selskapet påvirkes av koronaviruset svarer Sissener:

– Noen tar ut sparepengene sine, og tar de til andre ting. Børsene har jo ikke akkurat vært positive i år, med unntak av Nasdaq.

Årsregnskapet ble fastsatt den 23. mars, noe som betyr at det var i startfasen for koronapandemien i Norge. Da mente selskapet at man skulle inn i en resesjon.

«Ved inngangen til 2020 ble utsiktene for global makroøkonomi ansett som gode, men den siste utviklingen tilknyttet Covid-19 har påvirket, og Covid-19 vil fremover påvirke, kapitalmarkedene vesentlig. Det er for tidlig å fastslå hvordan Covid-19 vil påvirke selskapet, men det er åpenbart at vi skal inn i en resesjon», heter det i årsberetningen.

«Etter selskapets vurdering er investering i aksjemarkedene fortsatt et godt langsiktig alternativ, fordi alternativene til aksjene er dårlige (lave renter). Det er likevel gode grunner til å være forsiktig, da inntjeningsestimatene for 2020 har falt med svekkede vekstsutsikter og usikkerhetene tilknyttet COVID-19 fortsatt er betydelige».

Har tro på positivt 2020

For 2020 har Sissener tro på at de vil gå i pluss, og at de har et håp om å levere et positivt resultat.

– Jeg tror ikke vi tjener 13 prosent, da vil det skje noe rart, sier Sissener om 2020.

Han forteller at de på det verste var ned 16–17 prosent, og at de nå er ned seks-syv prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.