Aksjeekspertene gjør syv endringer denne uken. Inn går Yara, Orkla og Kid, mens NEL, Atea og NRC group ryker ut.

Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets har denne uken skjøvet Atea og Storebrand ut i kulden. Ifølge Kongslie har aksjekursen på IT-selskapet vært kjempesterk og etter at selskapet har vunnet flere offentlige kontrakter i Danmark er det nå på tide å selge.

Samtidig legger Kongslie sin elsk på Kid som får en plass i porteføljen. Sparebank 1 tror kombinasjonen av sterke tall økt utbytte vil hjelpe aksjen. Kongslie setter kursmål på Kid på 48 kroner. Mandag ettermiddag handles den for 39 kroner.

Ut med Nel

Alfred Berg velger denne uken å kvitte seg med både hydrogenselskapet Nel. I slutten av januar valgte selskapet å hente 463 millioner gjennom en rettet emisjon. Det er en av grunnene til at Petter Tusvik og Alfred Berg kaster de ut av sin portefølje.

– I tillegg har kursutviklingen vært god den siste tiden. Derfor velger vi å ta en pause nå.

Også NRC group ryker denne uken for Alfred Berg etter et «noe overraskende resultatvarsel for fjerde kvartal i Sverige», ifølge Tusvik. Entreprenøren har falt kraftig på børs så langt i år og er mandag ettermiddag ned 15,77 prosent i 2019.

Samtidig henter Alfred Berg Yara. Gode kvartalstall og lav gasspris er grunnene til nykommeren får en plass hos Tusvik. Nå sitter tre av fire av forvaltere på Yara.

Hverken DNB eller Artic Fund Management gjør endringer i sine porteføljer og sitter stille i båten.

Alfred Berg

Ut: NEL og NRC

Inn: Yara

Portefølje: Axactor, Lerøy Seafood, Equinor, Subsea 7, Elkem, BWO, DNB og Yara


Sparebank 1 Markets

Ut: Atea, Storebrand

Inn: Orkla, Kid

Portefølje: Yara, Bank Norwegian (Norwegian Finans Holding), Orkla, Kid og Magseis Fairfield.


DNB Markets

Ut: Ingen

Inn: Ingen

Portefølje: Evry, Yara, Storebrand, Equinor, SR-Bank, Aker BP, Europris og Entra


Arctic Fund Management

Ut: Ingen

Inn: Ingen

Portefølje: Bonheur, BWO, Mowi, NRC Group, Atea, DNB, Equinor, Equinor og Panoro Energy og Panoro Energy.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den hyggelige nye jenta på teamet viser seg å være en skikkelig latsabb. Hva gjør du? Svaret får du i Mandagsmøtet!
– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: