Mandag gikk karantenetiden for 400 millioner Snap-aksjer ut. I forbindelse med at selskapet bak bilde- og videodelingsappen Snapchat gikk på børs i begynnelsen av mars i år inngikk flere av selskapets ledende ansatte en avtale om å ikke selge sine respektive aksjer før tidligst 31. juli.

I markedet ble merkedagen innledet med et umiddelbart kursfall på i overkant av fem prosent da handelen startet klokken 15.30 norsk tid. 

Utover ettermiddagen har det imidlertid vært store bevegelser i kursen, og en kort periode var aksjen til og med i pluss for dagen. I skrivende stund er aksjen ned like i underkant av to prosent til 13,56 dollar. 

Kraftig press

Snap-kursen har vært under kraftig press i forkant av mandagens utløp av karantenetiden. Bare i løpet av juli har aksjen falt mer enn 20 prosent. I begynnelsen av måneden falt aksjekursen for første gang under salgsprisen på 17 dollar i børsintroduksjonen 2. mars. 

I tillegg til karantenen for 400 millioner aksjer som oppheves mandag, vil karantenen for omsetning av ytterligere 782 millioner aksjer utløpe 14. august, skriver CNBC og viser til en analyse fra JP Morgan-analytiker Doug Anmuth. 

Etter at begge karanteneperiodene er opphevet vil 97 prosent av selskapets aksjer være tilgjengelige for omsetning, ifølge analytikeren. 

Skuffet stort

Snaps første og så langt eneste kvartalspresentasjon som børsnotert selskap i mai i år ble svært dårlig mottatt i markedet. Aksjen falt hele 21,5 prosent dagen etter at presentasjonen ble holdt. Svak vekst i både antall brukere og omsetningen ble trukket frem som årsaker til den brutale nedturen. Mens Snaps største rival Facebook kunne melde om 59 millioner nye brukere på verdensbasis i første kvartal, var tilsvarende tall 8 millioner for Snap, ifølge CNBC.

Snap legger frem tall for andre kvartal 10. august.

Ser oppside på lang sikt

Strateg Jim Strugger i MKM Research peker ifølge CNBC i en oppdatering på at Snaps aksjekurs så langt har hatt en lignende utvikling som flere andre sosiale medier-selskaper har hatt i etterkant av sine respektive børsintroduksjoner. Ifølge Strugger har Linkedin-, Twitter- og Facebook-aksjene alle nådd sine svakeste noteringer i løpet av en uke etter at karantenetiden for selskapets ansatte og innsidere har utløpt.

Drexel Hamilton-analytiker Brian White mener også det er oppside i Snap-aksjen på lang sikt.

– Så snart alle karantene har utløpt, kan den svekkede kursen være en kjøpsmuligheter for investorer som kan sitte mer enn 12 måneder, skriver White i en oppdatering ifølge Bloomberg News.

 (Vilkår)

Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: