Offshorerederiet Solstad Offshore starter forhandlinger med sine långivere og andre interessenter for å forbedre den overordnede likviditetssituasjonen og for å skape en robust langtidsplattform for selskapet, ifølge en melding mandag.

Årsaken er at det ventes at vintersesongen vil bli utfordrende for rederiets likviditetsposisjon, på tross av tegn på et bedret marked og at rederiet overholder de viktigste finansielle lånebetingelsene per tredje kvartal 2018, skriver TDN Direkt.

Forhandlingene vil ikke ha påvirkning på drift, kunder, ansatte eller underleverandører, melder selskapet.

Aksjen stuper

Rundt en halvtime etter børsåpning på Oslo Børs faller Solstad Offshore-aksjen 25,63 prosent til kurs 3,83 kroner.

De to største eierne i selskapet er Kjell Inge Røkkes Aker Capital og skipsreder John Fredriksen gjennom selskapet Hemen Holding. Aker Capital eier til sammen 58,5 millioner aksjer i Solstad Offshore, mens Fredriksen gjennom Hemen Holding eier 47,2 millioner aksjer.

Aker Capital er heleid av investeringsselskapet Aker, der Kjell Inge Røkke eier 66,99 prosent av aksjene.

Aker Capitals Solstad Offshore-aksjer er siden børsstart barbert med verdier for 77 millioner kroner. John Fredriksen aksjer i offshorerederiet er siden børsåpning ned 63 millioner kroner i verdi.

Hardt marked

Det har vært et beinhardt offshoremarked de siste årene for Solstad Offshore, tidligere Solstad Farstad.

Oljenedturen strupet aktiviteten, ratene falt og båter ble sendt i opplag, som førte til oppsigelser av sjøansatte. Resultatet ble i juni i fjor en voldsom konsolidering der Solstad Offshore står igjen på toppen etter å ha tatt inn Farstad Shipping, Deep Sea Supply og Rem Offshore.

På Pareto-konferansen i september sa Solstad-sjefen Lars Peder Solstad at han er helt overbevist om at oppturen i offshoremarkedet kommer, men tror at de veldig gode tidene fortsatt ligger litt frem i tid.

– Vi vil gjerne ha båter i oppdrag så fort som mulig, men vi vil gjerne ha de til fornuftige priser og vi tror vi må litt lengre frem i tid før prisene er fornuftige nok. Vi tar ikke lange kontrakter til dårlige rater. Da går vi jo glipp av oppturen, sa han(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.