Hedgefondforvalter og milliardær George Soros har truffet bra med mange av sine plasseringer, men børsoppgangen som fulgte valget av Donald Trump som USAs neste president har kostet ham dyrt. 

Ifølge The Wall Street Journal har han tapt en milliard dollar på børsrallyet som kom i kjølvannet av det overraskende valget. 

Forberedte seg på nedtur

Soros har lenge vært negativ til både børser og økonomier, og advarte flere ganger i fjor mot kommende global krise.

I sommer skrev The Wall Street Journal at han skulle ha tatt konsekvensen av sitt syn og foretatt en serie «store investeringer basert på et negativt markedssyn».

Avisen skrev også at Soros Fund Management, som forvalter rundt 30 milliarder dollar for Soros og hans familie, hadde solgt aksjer og kjøpt gull og aksjer i gruveselskaper som utvinner gull på grunn av dystre utsikter for verdensøkonomien og mulig store markedsbevegelser som truer.

Var for forsiktig

The Wall Street Journal skriver i dag at Soros, ifølge kilder nær ham, var han svært forsiktig i sine investeringer da kalenderen skrev november i fjor, og ble enda mer av en "bjørn" umiddelbart etter valget 8. november. 

Denne posisjoneringen har vist seg å være et feiltrinn. Børsene har steget kraftig i kjølvannet av valget.  

Satset motsatt

Investorlegende og milliardær George Soros er mest kjent som mannen som «sprengte Bank of England» da han i 1992 spekulerte mot det britiske pundet og tvang regjeringen til å devaluere. Soros tjente over en milliard pund på stuntet.

Stanley Druckenmiller, mannen som i mange år var Soros' nære medarbeider og som planla dette bankstuntet sammen med han, satset ifølge WSJ på motsatt effekt av presidentvalget enn det Soros gjorde. 

Ifølge en tidligere artikkel i zerohedge.com skal Druckenmiller ha uttalt at han "solgte alt mitt gull i løpet av valgnatten". 

Gikk i pluss samlet sett

Ifølge The Wall Street Journal kvittet Soros seg med flere av de defensive plasseringene sine mot slutten av året, da tapene var kommet opp i en milliard dollar.  

For året sett under ett kastet Soros' samlede investeringer av seg, gevinsten var på fem prosent. 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.