Saga Tankers asa, et selskap kontrollert av Øystein Stray Spetalen, solgte aksjer for 50 millioner kroner i legemiddelselskapet Vistin Pharma asa tirsdag.

Saga har solgt fire millioner aksjer for 12,50 kroner per aksje.

Spetalen og nærstående selskaper eier etter salget nesten 4,6 millioner aksjer i Vistin, tilsvarende 10,36 prosent av aksjene. Spetalen eier aksjene i Vistin Pharma gjennom henholdsvis Saga Tankers og Ferncliff, samt noen aksjer direkte.

Han er styremedlem i selskapet og har vært sentral i dets oppbygging.

Brøymer øker eierandel

Like før Spetalens nedsalg ble kjent, kom det en børsmelding om at Intertrade Shipping as har tirsdag kjøpt drøyt fire millioner aksjer i Vistin Pharma, noe som gjorde selskapet, som er eid av investor Øyvin Brøymer med familie, til største eier i Vistin Pharma.

Intertrade er eid av familien Brøymer, opplyses det. Selskapet styres av investor Øyvin Brøymer. Brøymer solgte for øvrig aksjer for drøyt 40 millioner kroner i selskapet Medistim tirsdag ettermiddag.

Vistin Pharma asa falt over tre prosent på børsen etter at Spetalens nedsalg ble meldt tirsdag ettermiddag.

Droppet oljeveddemål

Tidligere i år meldte Vistin Pharma at det tapte 184 millioner kroner på et veddemål på oljeprisen, og at selskapet har stengt sine gjenværende oljederivatposisjoner.

- Stenging av alle gjenværende posisjoner er i tråd med strategien om å styre derivatkontraktene til beste for sine aksjonærer, slik det ble kommunisert i januar 2019, skriver legemiddelselskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.