Det lille oljeserviceselskapet Hunter dras i alle retninger, og en fersk avtale med oljeservicemilliardæren Ståle Kyllingstad er i spill.

– Dette er trist. Jeg så frem til å jobbe sammen med styre og administrasjon i Hunter Group, sier Kyllingstad til DN.

For to uker siden offentliggjorde Hunter en avtale der Kyllingstad legger én del av sitt IKM-system, IKM Subsea & Technology, inn i Hunter i bytte mot en kvart milliard kroner og aksjer og kreditt som vil gjøre ham til selskapets største aksjonær. Avtalen er betinget av at aksjonærene i Hunter, generalforsamlingen, gir sin tilslutning.

Mener avtalen er for dyr

Flere av aksjonærene i Hunter mener imidlertid at selskapet kommer dårlig ut av avtalen. En av dem er den Monaco-baserte storinvestoren Arne Fredly, som har kjøpt seg opp til mer enn 15 prosents eierandel gjennom sitt investeringsselskap Apollo Asset Ltd.

Fredly mener kjøpet innebærer for stor gjeldsbelastning for Hunter og at det vil ta for lang tid før selskapet kan tjene penger. Han vil heller at pengene i selskapet betales ut til aksjonærene.

– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men oppkjøpet av IKM Subsea & Technology er for stort for Hunter Group, har Fredly uttalt til Finansavisen om hvorfor han nå vil blokkere avtalen.

Hunter verdsettes selv til drøye 300 millioner kroner på Oslo Børs.

– Fortsatt optimist

Fredly har fått støtte fra aksjonærer, inkludert investor Haakon Sæter som tirsdag uttalte til DN at han mener kjøpet er for dyrt for Hunter.

Kyllingstad har imidlertid ennå ikke gitt opp avtalen.

– Jeg registrerer at det er stor sprik blant aksjonærene i Hunter. Det er aksjonærenes rett til å avgjøre dette. Jeg håper det fortsatt er mulig å få til dette, sier Ståle Kyllingstad.

– Tror du det er mulig å få gjennom avtalen gitt den store støtten til Fredly?

– Det vet jeg ikke. Jeg mener det er en god idé. En del aksjonærer var med på ideen. Jeg kan ikke si annet enn at reglene er som de er, og nå får generalforsamlingen bestemme. Jeg er fortsatt optimist, sier Kyllingstad.

– Hva sier du til kritikerne som mener at prisen på IKM Subsea & Technology er for høy?

– Fra mitt ståsted er dette et konsept som teknologisk er i verdenstoppen. Jeg mener ikke at prisen er for høy, men jeg registrerer at noen mener det, sier Kyllingstad.

I midten av februar presenterte han store planer for Hunter i et intervju med DN. Hans entré i selskapet var bare starten på et planlagt oppkjøpsraid av selskaper innen oljeserviceindustrien.

– Målsetningen er å bygge opp et konsern med inntil tre virksomhetsområder. Hvert av områdene bør ha en omsetning på en milliard kroner innen tre til fem år, sa Kyllingstad.

Aksjonærlisten i Hunter er preget av en lang rekke kjente finansielle investorer. Før Fredlys kjøp var Arne Blystad gjennom Songa Trading største aksjonær med litt mer enn fem prosent av aksjene. Den tidligere megleren Ketil Skorstad følger på listen med litt færre aksjer. Han kjøpte 200.000 aksjer forrige uke. Med på listen er også de kjente investorene Tore Aksel Voldberg, Edvin Austbø og Kristian G. Lundkvist.(Vilkår)

Slik får de til å eie hytte sammen
De deler en gammel og ærverdig slektshytte med 37 sengeplasser. Kusiner, tremenninger og firmenninger om fordelene og utfordringene med å eie sammen.
01:49
Publisert: