Arne Fredly kjøper seg nå kraftig opp i oljeserviceselskapet Hunter Group. Målet er å stoppe selskapets avtale med Ståle Kyllingstads IKM Group.

Det var Finansavisen som først skrev at Fredly i to omganger har gått ut i markedet med tilbud om å kjøpe inntil 30 prosent av aksjene i selskapet for 2,30 kroner. Etter at det første forsøket mislyktes for to uker siden, gikk han ut i markedet igjen tirsdag forrige uke. Fristen for å akseptere tilbudet fra Fredly ble onsdag forlenget til fredag.

Størst i Hunter

Tirsdag kom meldingen fra Hunter om at Fredly gjennom Apollo Asset Ltd. har inngått avtaler om å kjøpe rundt 16,1 millioner aksjer i selskapet. Sammen med aksjer Fredly har fra før av betyr det at han nå kontrollerer 20,34 millioner aksjer, tilsvarende 15,50 prosent av aksjene i selskapet.

Fredly er nå desidert største aksjonær i selskapet.

Hunter Group inngikk for to uker siden en avtale om kjøp av IKM Subsea & Technology, et kjøp som vil gi Ståle Kyllingstads IKM i underkant av en fjerdedel av aksjene i det lille børsnoterte oljeserviceselskapet.

– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men oppkjøpet av IKM Subsea & Technology er for stort for Hunter Group, sa Fredly til Finansavisen.

Han mener kjøpet innebærer for stor gjeldsbelastning for Hunter og at det vil ta for lang tid før selskapet kan tjene penger.

Flust av norske investorer

Aksjonærlisten i Hunter er for øvrig preget av en lang rekke andre kjente finansielle investorer. Før Fredly sikret seg 15 prosent av de utestående aksjene i selskapet var Arne Blystad gjennom hans Songa Trading, største aksjonær med litt mer enn fem prosent av aksjene. Den tidligere meglerstjernen Ketil Skorstad følger på listen med litt færre aksjer. Han kjøpte 200.000 aksjer forrige uke. Med på listen er også de kjente investorene Tore Aksel Voldberg, Haakon Sæter, Edvin Austbø og Kristian G. Lundkvist.

Haakon Sæter solgte seg imidlertid markant ned forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.