I vår hadde Egil Stenshagen og hans familie verdier for mer enn to milliarder kroner på Oslo Børs og verdens aksjemarkeder, gjennom investeringsselskapet Stenshagen Invest as.

Har hele formuen på børsen – ingen kontanter dnPlus

Den tidligere rallycrosskjøreren, nå investor og mangemilliardær sa den gang at det fortsatt var mye å tjene på Oslo Børs og at han foretrekker å ha pengene på børsen. Siden har han kvittet seg med aksjer for flere hundre millioner kroner, og sist uke kvittet han seg med enda flere.

394 mill. på fem måneder

Stenshagen og forvalterteamet, som består av sønnen Jørgen Stenshagen og de tidligere analytikerne Kjetil Garstad, Aasulv Tveitereid og Ole Petter Kjerkreit, solgte sist uke aksjer i forbrukslånsbanken Bank Norwegian for 140 millioner kroner, ifølge ferske aksjonæroversikter.

Stenshagen har lenge vært blant de aller største aksjonærene i banken – og tjent penger på det. Selskapet har hatt en fenomenal vekst siden det ble børsnotert i juni i fjor og så langt i år har aksjekursen steget med 31 prosent på Oslo Børs.

Siden juni, en drøy halvannen måned etter han lovet å gå «all in» på børsen, har Stenshagen solgt over fire millioner aksjer i Bank Norwegian. Første gang i juni, da han solgte for 75 millioner kroner. Deretter over to uker i slutten av august. Da kvittet han seg med to millioner aksjer for 179 millioner kroner.

Forrige uke kvittet han seg med nye 1,5 millioner aksjer, verdt 140 millioner kroner.

Dermed har Egil Stenshagen falt ned på en åttende plass over de største aksjonærene i selskapet med en aksjepost på rundt 4,55 millioner aksjer, tilsvarende omtrent 439 millioner kroner.

Bytter ski med gardiner

Stenshagen har også solgt seg ned i sportsutstyrskjeden XXL etter at han for bare halvannen måned siden kjøpte seg ytterligere opp.

Denne gangen har han solgt aksjer i XXL for 16 millioner kroner.

Men investoren kjøpte også aksjer forrige uke. Det gjorde han i interiørkjeden Kid der han er åttende største aksjonær med 2,20 prosent av aksjene i selskapet. Totalt kjøpte Stenshagen Kid-aksjer for 2,8 millioner kroner.

Nå eier han aksjer i XXL og Kid for henholdsvis 109 millioner og 42 millioner kroner.

Halv milliard i forsikring

Egil Stenshagen er snekkersønn og arbeiderklassegutt fra Tøyen på Oslos østkant. Den tidligere EM-vinneren i rallycross begynte å selge dekk gjennom små annonser i Aftenposten, endte opp som importør av det tyske bilmerket BMW, og er nå mangemilliardær.

I tillegg til å være blant de største aksjonærene i Bank Norwegian, XXL og Kid, har Stenshagen og hans familie også store verdier i gjeldsinvesteringsselskapet B2Holding, AF Gruppen, Multiconsult og konsulentselskapet Bouvet.

Den største investeringen er imidlertid i forsikringsselskapet Protector Forsikring som har utviklet seg svært godt siden det ble børsnotert i 2007 og betalt ut større og større utbytter.

Stenshagen har 537 millioner kroner i Protector Forsikring.

DN oppnådde mandag formiddag ikke kontakt med Egil Stenshagen.(Vilkår)

Livet uten hjem-knapp
Slik bruker du den nye iPhone X uten hjem-knapp og fingerskanner.
02:12
Publisert: