Tidligere rallycross-kjører Egil Stenshagen har gjennom investeringsselskapet Stenshagen Invest solgt seg ned på Oslo Børs den siste tiden. I løpet av de siste to ukene har selskapet kvittet seg med aksjer for 156,1 millioner kroner på Oslo Børs. 

Torsdag solgte Stenshagen Invest 5,59 millioner aksjer i gjeldsinvesteringsselskapet B2Holding til 87,8 millioner kroner. Etter dette eier Stenshagen Invest 3,63 prosent av aksjene i B2Holding og behøver dermed ikke lenger melde ifra dersom investeringsselskapet ønsker å selge seg ned ytterligere. 

I forrige uke solgte selskapet seg ned i it-selskapet Bouvet i to omganger. De to postene utgjorde tilsammen 200.000 aksjer og hadde en samlet salgspris på 32,7 millioner kroner. 

I tillegg har Stenshagen Invest solgt unna 215.000 aksjer i AF Gruppen til en verdi av om lag 35 millioner kroner. 

DN har ikke lykkes i å få en kommentar fra Stenshagen til nedsalget.  

Hele formuen på børs 

Egil Stenshagen og hans to barn er gode for 2,3 milliarder kroner. I mai sa Stenshagen til DN at de har hele formuen sin på Oslo Børs og verdens aksjemarkeder. 

– Vi har ikke noe i kontanter og er «all in» på børsen, sa han. 

Så langt i år er hovedindeksen på Oslo Børs opp 2,95 prosent. Det er betydelig mindre enn våre nabobørser rundt om i Europa. Euronext 100-indeksen er til sammenligning opp nær ti prosent, Stockholm-børsen er opp nær ni prosent og Frankfurt-børsen har økt med nesten elleve prosent så langt i år. 

Stenshagen sa til DN i mai at han var forberedt på noen børsnedturer i løpet av året. 

– Vi er klar over at det kan være litt ruglete på børsen i år. Det har vært mer ruglete så langt sammenlignet med tidligere år, sa han.

Forberedt på et vanskelig år 

I løpet av året har Stenshagen solgt seg ned i flere selskaper på Oslo Børs. I januar solgte han seg kraftig ned i Norwegian Air Shuttle, og han har også kvittet seg med store aksjeposter i medisinutstyrsselskapet Medisteam og farmasiselskapet Nordic Nanoveter. 

Stenshagen Invest har samtidig kjøpt aksjer i XXL for nær 25 millioner kroner. 

Til DN i mai sa Stenshagen at de kun ser på aksjekursene én gang i året, og at de ikke bryr seg om midlertidig støy. 

Ifølge Stenshagen er de ute etter å investere i selskaper med god ledelse og bransjer i vekst.  Stenshagens forvalterteam har levert 30 prosent i årlig avkastning siden det startet opp for seks år siden. Pengene forvaltes av sønnen Jørgen Stenshagen, samt tidligere stjerneanalytikere Aasulv Tveitereid, Kjetil Garstad og Ole Petter Kjerkreit.

– Vi er forberedt på at 2017 kan bli et vanskelig år for en virksomhet som vår, men vi har veldig «lange briller». Vi får nok trangere tider i Norge, men det er fortsatt mye å tjene på Oslo Børs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nato-sjefen: – Terror har blitt en alvorlig trussel for oss alle
Jens Stoltenberg turnerer Amerika for å bygge opp det Donald Trump river ned.
01:44
Publisert: