De amerikanske børsene på Wall Street steg onsdag kveld med nesten to prosent, etter at den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin uttalte at han mener myndighetene må gjøre et ordentlig forsøk på å få i stand en ny støtteordning for koronarammede.

– Jeg sier at vi skal gi det et nytt, seriøst forsøk på å få dette gjort, sa Mnuchin i en konferanse onsdag ifølge CNBC.

– Jeg tror det finnes et rimelig kompromiss.

Etter et 90-minutters møte mellom Mnuchin og lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi, har derimot partene enda ikke klart å komme til enighet onsdag kveld. Det likte ikke markedene, som falt umiddelbart etter meldingen.

Stengekurser

Oppgangen ble dempet for indeksene etter meldingen om at partene ikke kom til enighet, der S&P 500 falt fra en oppgang på 1,5 prosent til 0,2 prosent. I den siste halvtimen før stengetid hentet derimot indeksene seg noe inn.

Wall Street stenger slik onsdag kveld:

  • Den brede S&P 500-indeksen stenger med oppgang på 0,8 prosent.
  • Industritunge Dow Jones stenger med oppgang på 1,2 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite stenger med oppgang 0,7 prosent.

Det var aksjene som har vært hardest rammet av koronakrisen, deriblant fly, banker og cruise-aksjer, som steg mest på uttalelsene fra Mnuchin tidligere på kvelden.

Makrotall på toppen

I tillegg ble markedene påvirket av diverse makrotall, derav amerikanske boligtall og kvartalstall for amerikansk bruttonasjonalprodukt.

"Pending home sales" i USA endte opp 8,8 prosent på månedsbasis i august 2020.

Det var på forhånd ventet en oppgang på 3,4 prosent på månedsbasis, ifølge Direkt Makro, skriver TDN Direkt onsdag.

Pending home sales er boligsalg hvor kontrakter er undertegnet, men hvor salget ikke er endelig gjennomført, og regnes som en ledende indikator for omsetningen av brukte boliger.

I tillegg kom det frem tall for amerikansk BNP for andre kvartal, der det ble meldt at bruttonasjonalproduktet falt med en årsrate på 31,4 prosent.

Ifølge TDN Direkt har det amerikanske BNP-tallet aldri har falt i nærheten av så raskt før. Forrige rekord er fra annet kvartal 1958 da raten lå på 10 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.