Nel Hydrogen, et datterselskap til børsnoterte Nel, har i dag fått en ordre fra sin viktigste partner, amerikanske Nikola.

- Vi er veldig glade for å ha nådd denne milepælen med Nikola. Siden partnerskapet vårt startet i 2017, har vi jobbet sammen for å utvikle en massiv storstilt hydrogendrivstoffstasjon. Det har vært fantastisk å se den betydelig fremgang Nikola-teamet har gjort særlig innen bilutvikling og stasjonsdesignet, og nå er vi klare til å begynne å bygge, sier Jon André Løkke, administrerende direktør i Nel.

30 millioner dollar

Ordren har ifølge Nel en verdi på mer enn 30 millioner dollar, eller rundt 283 millioner kroner etter dagens kurs.

Nikola, som børsnoteres på Wall Street denne uken, har bestilt alkaliske elektrolysører fra Nel som skal gå inn i verdens første hydrogendrivstoffstasjoner som gir åtte tonn hydrogen per dag.

Elektrolysørene skal produseres på Nels gigantanlegg på Herøya, som er under utvikling.

Nel er et av de mest populære selskapene for investorer og tradere på Oslo Børs. Onsdag endte aksjen opp 2,91 prosent, etter å ha vært omsatt for 551 millioner kroner - fjerde mest på børsen.

I 2020 er selskapet blant de absolutte vinnerne på børsen. Aksjekursen er opp 78 prosent siden nyttår.

Nikola børsnoteres

- Vi bygger det største hydrogennettet i verden, og jeg kunne ikke være stoltere for at Nel en del av det, sier Trevor Milton, konsernsjef og gründer i Nikola.

Selskapet produserer hydrogendrevne kjøretøy og skal børsnoteres på Nasdaq-indeksen på Wall Street på torsdag.

- Disse elektrolysører vil støtte fem tunge hydrogenstasjoner som vil dekke flere stater og lastebilruter i USA. Fremtiden for ren transport er her, og flåtene ser ut til å bli en del av den overgangen, sier Milton i meldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.