Offshoreselskapet Subsea 7 raser på Oslo Børs, etter å ha lagt frem kvartalsrapport onsdag.

Like før stengetid var aksjen ned over ti prosent og flere milliarder i børsverdier forsvunnet.

Dette går utover porteføljen til største eier og styreleder, forretningsmannen Kristian Siem. Han eier 23,3 prosent av aksjene gjennom selskapet Siem Industries.

Siems papirverdier er barbert med cirka 560 millioner kroner etter dagens børsfall, gitt en kurs på cirka 67 kroner onsdag ettermiddag.

Slo konsensus

Fallet kommer selv om Subsea 7 slo analytikernes forventninger.

Tallene for tredje kvartal viste en justert driftsmargin (ebitda) i på 185 millioner dollar, tilsvarende 1,6 milliarder kroner. På forhånd var det ventet at selskapet ville rapportere justert ebitda på 174 millioner dollar ifølge Infront-konsensus, gjengitt av TDN.

Ifølge Fearnley Securities leverte Subsea 7 totalt sett en solid rapport som også i store trekk opprettholdt guidingen for 2021.

«Ordreinntaket fortsatte sterkt med book-to-bill på 1,0, noe som tar den totale ordreboken til 6,9 milliarder dollar. Ordreboksdekningen på konsensustall ligger nå på 80 prosent for 2022, som gir trygghet på vei inn i neste års estimater», skriver meglerhuset.

Utbytte?

Fearnley venter at Subsea 7 vil fortsette med god fart i ordreinntaket. Meglerhuset har imidlertid betraktninger rundt utsiktene for utbytte til aksjonærene neste år:

«For 2022 guider selskapet justert ebitda i store trekk på linje med 2021. Imidlertid, capex ventes til 420–440 millioner dollar, noe som setter en stopper for potensielle utbytter tror vi», skriver Fearnley.

Pareto Securities mener i likhet med Fearnley at tredjekvartalsrapporten var solid, men peker samtidig på at 2022-guidingen var noe svak.

«2020-guidingen er noe svak, og på en nettobasis venter vi mindre estimatjusteringer,» skriver Pareto.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.