Bank Norwegian la frem resultatet for siste del av 2020 onsdag.

Det blir foreslått et utbytte på seks kroner per aksje, tilsvarende 1,1 milliard kroner. Utbyttet kommer etter at Finanstilsynet i fjor vår nektet banken å dele ut et utbytte på 3,18 kroner per aksje, grunnet korona.

Toppsjef Tine Wollebekk sier om dialogen med Finanstilsynet om utbyttet denne vinteren:

– Vi har hatt kontinuerlig kontakt med tilsynet, og de er veldig klar over forslaget fra styret, sa hun på en presentasjon via internett.

I fjerde kvartal i fjor fikk Bank Norwegian netto renteinntekter på 1,3 milliarder kroner, en liten nedgang fra tredje kvartal i fjor, og fra fjerde kvartal 2019. Resultatet før skatt endte på 571,6 millioner kroner, ned cirka 100 millioner fra samme periode året før.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt i kvartalet på 642 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Øker tapsavsetningen

Av den ferske kvartalsrapporten går det videre frem at tapsavsetningene ved utgangen av kvartalet var på 398 millioner kroner, opp fra 367 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Banken skriver at det er satt av ytterligere avsetninger til tap på lån som følge av justerte makroforutsetninger relatert til den fortsatt pågående pandemien.

Tapsavsetningene for hele 2020 endte på 1,8 milliarder kroner, opp fra 1,6 milliarder året før.

For helåret 2020 fikk Bank Norwegian et resultat før skatt på 2,5 milliarder kroner, et fall på drøye 100 millioner kroner sammenlignet med året før. Banken skriver i en melding at resultatnedgangen skyldes blant annet høyere tapsavsetninger relatert til korona-usikkerhet.

Banken fikk en avkastning på egenkapitalen på 28,9 prosent i hele 2020, mens netto renteinntekter endte på 5,4 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.