Tørrlastrederiet Western Bulk melder mandag morgen at det vil hente om lag 118,5 millioner kroner i friske penger, i forbindelse med en forestående børsnotering på lavterskelmarkedsplassen Euronext Growth.

Selskapet prises dermed til rundt 878 millioner kroner. Det er investor Christen Sveaas' Kistefos Equity Holdings as som er største eier i Western Bulk.

Blant de fire såkalte hjørnesteinsinvestorene i kapitalinnhentingen er Tor A. Svellands hedgefond Svelland Capital. Han forlot nylig jobben som sjef for John Fredriksens Seatankers, etter kun ett år i stillingen.

«Bra utført jobb»

Det er nemlig ikke lenger siden enn slutten av august i fjor at det ble kjent at Svelland skulle ta over rollen som administrerende direktør i Fredriksens Seatankers. Han ble ansatt etter Harald Thorsteins avgang ett år tidligere, og Svelland fikk nesten umiddelbart plass i styret i Frontline og Golden Ocean.

Den gangen uttalte Fredriksen selv at han var «veldig fornøyd» med å ha fått på plass Svelland.

– Hans brede og lange erfaring som forvalter og trader fra ulike råvaremarkeder, finans og ikke minst shipping, vil passe perfekt inn i vårt system, sa John Fredriksen i en pressemelding.

I starten av august i år, altså ett år etter at han tiltrådte som Seatankers-sjef, ble det klart at han returnerer til hedgefondet Svelland Capital som han selv startet i 2016.

– Jeg føler meg veldig privilegert som har fått lov til å jobbe så tett på den største industribyggeren Norge noensinne har sett. Jeg vil ta med meg mye lærdom tilbake til Svelland Capital, sa Svelland til Finansavisen for en måneds tid siden. Ifølge både Svelland og Fredriksen skyldtes ikke avgangen at det var uenigheter de to imellom.

– Han ble engasjert for 12 måneder for å lede Seatankers gjennom en viktig og nødvendig restrukturering. Den jobben er nå gjennomført, og jeg vil takke Svelland for bra utført jobb, sa John Fredriksen til Finansavisen.

Det London-baserte hedgefondet Svelland Capital spesialiserer seg blant annet på shipping og flere råvaremarkeder. Nå er det én av fire såkalte hjørnesteinsinvestorer som spytter inn et samlet beløp på 52 millioner kroner i friske penger i Christen Sveaas' tørrlastederi Western Bulk Chartering.

Sikter mot børsnotering i slutten av september

De tre andre hjørnesteinsinvestorene i kapitalinnhentingen er KLP, Global Value Investment Corp og Oceanic Investment Management. Det blir ikke opplyst hvor mye hver enkelt hjørnesteinsinvestor går inn med, men dersom beløpet er likt for alle fire betyr det en sum på 13 millioner kroner hver.

I tillegg har en rekke selskaper med tilknytning til Sveaas tegnet seg for aksjer i kapitalinnhentingen, der tegningskursen er satt til 30 kroner per aksje.

Selskapet har søkt om notering på lavterskelmarkedsplassen Euronext Growth på Oslo Børs, og forventer å ha første handelsdag på børs på eller rundt 20. september.

Det er meglerhusene Arctic Securities, DNB Markets og Fearnley Securities som fungerer som tilretteleggere for kapitalinnhentingen og børsnoteringen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.