Den svenske storbanken Swedbank kjøper det nordiske betalingsselskapet Payex, skriver Swedbank i en pressemelding. Prisen for oppkjøpet av selskapet er ikke oppgitt. 

Markedet for betalingstjenester har vært igjennom store endringer de siste årene etter å ha økt nettkjøp og utviklingen av fakturaløsninger. 

Oppkjøpet skaper gode forutsetninger for å fortsette å utvikle langsiktige og attraktive betalingsløsninger for detaljhandel og forbrukere, skriver Swedbank i ppressemeldingen. 

– Payex er et unikt selskap

– Payex er et unikt selskap og vi er glade for dette oppkjøpet. Det er mye kompetanse og kunnskap i selskapet, og vi vil fortsette den positive utviklingen av selskapet sammen, sier administrerende direktør Birgitte Bonnesen i Swedbank i meldingen. 

Payex er et privateid nordisk konsern som har tilstedeværelse i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Selskap tilbyr betalingsløsninger for internett, mobil, fysisk handel og administrative tjenester innen fakturering, regnskap og inkasso. 

– Vi ser frem til en rask økning av kvaliteten for kundene av begge sider som samarbeider med Swedbank, sier administrerende direktør Raymond Klavestad i Payex. 

Oppkjøpet må godkjennes av svenske konkurransemyndigheter.

Selskapet vil være et heleid datterselskap i Swedbank. Payex hadde i 2016 en omsetning på 541 millioner svenske kroner, og et resultat før skatt på 78 millioner svenske kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.