I februar 2016 kjøpte Telenor teknologiselskapet Tapad for tre milliarder kroner av gründer Are Traasdahl. Det har så langt vært et katastrofekjøp.

Etter milliardnedskrivninger to år på rad er selskapet verd bare 400 millioner etter elendige resultater.

Les også: Are Traasdahl logger av i ett år for å finne sin neste selskapsidé

Skrevet ned 2,7 mrd. på to år

I 2016 tapte Tapad 288 millioner kroner. Telenor skrev da ned verdiene i selskapet med en milliard kroner.

I den ferske kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2017 skriver Telenor at de nå tar nye nedskrivninger på 1,7 milliarder på selskapet.

Dermed har Telenor tatt nedskrivninger på totalt 2,7 milliarder kroner på selskapet det kjøpte for ganske nøyaktig to år siden.

Telenor bokfører nå verdien på Tapad til 400 millioner kroner.

Telenor forklarer i kvartalsrapporten at nedskrivningene skyldes ytterligere svekkelse av Tapads annonseringsvirksomhet i USA og en lavere enn ventet vekst i datasegmentet.

Gründer fikk halvannen milliard

Tapad ble grunnlagt av de to nordmennene Are Traasdahl og Dag Liodden i 2010. Da eide Traasdahl nesten halvparten av selskapet og fikk 1,45 milliarder kroner for sine aksjer i selskapet.

Traasdahl fortsatte som konsernsjef i Tapad etter salget, men sluttet i juni i fjor.

– Det er ingen dramatikk her. Dette er en lenge planlagt avgang, slik det ofte er når gründere selger et selskap, sa Are Traasdahl til DN da.

Erstatteren ble Telenors tidligere sjef for markedsføringsteknologi, Sigvart Voss Eriksen.

– Jeg er beæret over å få begynne i denne jobben og offisielt bli en del av Tapad-familien, sa Eriksen, som startet sin Telenor-karriere allerede i 2001.

Samtidig som Telenor skriver ned verdiene i Tapad, skriver de også opp igjen verdien på den danske virksomheten med 1,2 milliarder kroner. I fjerde kvartal 2015 tok selskapet en nedskrivning i Danmark på 2,1 milliarder kroner. (Vilkår)

Her er Jaguar I-Pace
DN har kjørt Jaguars første elektriske bil I-Pace, og bilen viser lovende takter.
01:21
Publisert: