Det har vært en strøm av børsnoteringer i Norge i år, spesielt på Merkur Market de seneste ukene.

Mange av disse er blitt store suksesser, og det gjelder særlig selskaper med et klart ESG-stempel. Et unntak er TECO 2030, som ble notert 12. oktober til kurs 40 kroner. Etter en uke på børs har aksjonærene sett at snaut 24 prosent av verdiene forduftet.

Det vil si at snaut 120 millioner kroner av de 480 millionene selskapet var verdsatt til ved noteringen er borte.

Papirtap for Stein Erik Hagen

Mandag fortsatte den negative trenden med en nedgang på rundt ni prosent i 14-tiden, da kursen var nede på 30 kroner. Ved børsstenging var endte Teco-aksjen ned 8,4 prosent, til kursen 30,40 kroner.

Blant de større investorene i selskapet finner man blant andre Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica as med 375.000 aksjer, som har et urealisert tap på drøyt 3,5 millioner kroner.

Hansen Eiendom og Konsult as ved Eskil Hansen er nest største eier i selskapet med 8 prosent av aksjene, og har sett sine verdier minskes med over ni millioner kroner på en uke.

Skal gjøre skip renere

Teco 2030 utvikler løsninger for å redusere utslipp på skip, inkludert eksosrensere og hydrogen-brenselceller. Således har selskapet gode forutsetninger for å nyte godt av den grønne bølgen på Merkur Market, men foreløpig har det ikke slått positivt ut på kursutviklingen.

Før selskapet gikk på børs forrige mandag uttalte konsernsjef Tore Enger i en pressemelding:

– Vi har som mål å takle en av vår tids store miljøutfordringer: Hvordan redusere maritim virksomhets utslipp til tross for økende godsvolum. Vi tilbyr en totrinns strategi. Først vil vi kontinuerlig forbedre vår nåværende skrubbeteknologi for å redusere utslipp fra forbrenningsmotorer. Det neste trinnet er å introdusere fornybar energi og nullutslipp, basert på drivstoffceller drevet av hydrogen.

Flatt på Oslo Børs

Mandagen var ellers relativt rolig på Oslo Børs, der hovedindeksen endte 0,11 prosent opp.

Havyard Group fortsatte oppgangen fra forrige uke, og var like før børsslutt opp over 40 prosent.

Hydrogenselskapet Nel var børsens mest omsatte selskap, og endte ned 3,61 prosent.

Scatec Solar var børsens nest mest omsatte selskap, men skulle gjennom en liten korreksjon storoppkjøpet av SN Power fredag. Selskapet steg nemlig 18 prosent før helgen, men var ned 3,13 prosent mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.