Toppsjef Ståle Bjørnstad går på dagen fra teknologiselskapet Cxense. Selskapet som ble etablert av blant annet av Fast-gründer John Markus Lervik i 2010, analyserer brukerdata og lager sanntidsanalyser.

– Jeg har ikke så mye kommentarer til dette, men det har vært en ryddig prosess, sier Bjørnstad til DN.

Tidligere Finn.no-sjef inn i Cxense

Cxense er børsnotert i Oslo. Selskapets aksjekurs steg kraftig på nyheten om at Bjørnstad går. Selskapet setter inn Christian Printzell Halvorsen i rollen som toppsjef. Halvorsen var konsernsjef i Schibsted-eide Finn.no frem til 2015, og har hatt en rekke styreverv i ulike teknologiselskaper.

Følg utviklingen i Cxense på DN Investor.

Mer «fokus» på teknologi

– Etterfulgt av en nylig gjennomgang av Cxense' strategi og beslutningen om å ha større fokus på Data Management Platform, samt personifiserte teknologier og produkter, er styret glade for å annonsere at Christian Printzell Halvorsen overtar som ny konsernsjef for selskapet. Christian har lang erfaring fra både teknologi og relevante markeder, skriver styreleder Lars Bjørn Thoresen i meldingen.

Håper aksjekursen stiger

Styrelederen takker Ståle Bjørnstad for den jobben han har gjort «for å få Cxense dit det er i dag», og ønsker han lykke til videre.

Bjørnstad kom til Cxense i 2014, før det var han leder for den finansielle rådgivingsavdelingen i Handelsbanken Capital Markets. Han har også vært meglersjef samme sted og før det igjen var han i DNB Markets.

Du har sterk finansiell bakgrunn, men ikke like sterk bakgrunn innen teknologi. Er det derfor du ble skiftet ut?

– Du får spørre styrelederen om dette. Det er hevet over enhver tvil om at jeg har en sterk finansiell bakgrunn. Jeg ønsker Cxense lykke til. Det er et fantastisk selskap. Jeg har fortsatt aksjer i selskapet, så jeg håper kursen tar seg opp, så jeg får gevinst, sier Bjørnstad.

Hva skal du gjøre nå?

– Jeg har noen tanker, men vet ikke helt hva det blir ennå, sier Bjørnstad.

Bjørnstad har, ifølge årsrapporten fra 2016, 9899 aksjer og opsjonsrettigheter på 42 500 aksjer gjennom selskapets opsjonsprogram for de ansatte.

Tapt stort på Cxense

DN skrev for et par uker siden at Kjell Inge Røkke i Aker, Johan Andresen i Ferd og den britiske investoren Robert Keith har tapt 150 millioner kroner på Cxense på ett år. Aksjekursen har stupt, og selskapet har levert et driftsresultat på minus 8,4 millioner dollar per andre kvartal.(Vilkår)