Mobil- og telekomselskapet Ice Group opplever onsdag en eksepsjonell oppgang på Oslo Børs. Selskapet steg så mye som 342 prosent før handelen ble satt på pause. Da handelen igjen åpnet falt aksjekursen kraftig tilbake. Ice Group endte børsdagen med en oppgang på 95,60 prosent.

Aksjen steg kraftig på liten omsetning. Det ble onsdag omsatt aksjer i Ice Group for 9,2 millioner kroner.

I februar ble det kjent at Lyse kjøper Ice Group Scandinavia i en avtale verdt 5,6 milliarder kroner. Med det sikrer Lyse seg kontrollen over selskapene Ice Communication Norge as, Phonepartner Norge Holding as and Ice Retail Holding as.

Industrielt har det Lyse-eide teleselskapet Altibox det Ice mangler og omvendt dersom selskapene ønsker å bli fullverdige konkurrenter til Telenor og Telia. Til sammen har Ice og Altibox 1,5 millioner kunder fordelt på mobil, bredbånd og tv.

Ice Group vil sitte igjen med tre milliarder kroner etter oppkjøpet, men er nødt til å bruke mesteparten av beløpet på å løse konflikten med Goldentree og å gjøre opp med långivere. Totalt vil kostnadene bli på 2,9 milliarder kroner, og selskapet skrev i en børsmelding at det blir lite igjen til aksjonærene.

Mobil- og telekomselskapet er notert på Oslo Børs med en markedsverdi som nå er 460,6 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.