Bare fire måneder etter at Telenor og avsluttet samtalene med Malaysias største mobiloperatør Axiata, gjenopptar de nå tråden, ifølge Bloomberg.

Ifølge anonyme kilder er Telenor nå i samtaler med Axiatas største eier, det malaysiske statsfondet, om et mulig av kjøp av deler av deres aksjer i Axiata.

Et slik kjøp vil kunne gi muligheter for andre avtaler, som en sammenslåing av Axiata og Telenors mobilmaster eller konsolidering i visse markedet, opplyser kildene.

- Vi kommenterer aldri på rykter eller spekulasjoner i markedet, skriver kommunikasjonssjef i Telenor Group, Hanne Knudsen, i en sms til DN.

Det malaysiske fondet er Axiatas største eier med en eierandel på 37 prosent, ifølge Bloomberg.

Avsluttet samtalene

Det var i september i fjor at Telenor meldte at de hadde avsluttet forhandlingene med Axiata.

– Axiata og Telenor har sammen valgt å avslutte diskusjonene om en mulig sammenslåing av deres telekom- og infrastruktureiendeler i Asia, skrev Telenor i en børsmelding.

Da hadde de vært i samtaler med Axiata i fire måneder.

Begge partene sa i september at de ikke utelukket at transaksjonen kan være mulig i fremtiden.

Ifølge Bloomberg har Telenor nå tatt kontakt med Axiatas største eier, i stedet for å snakke med Axiata selv.

Dersom sammenslåingen hadde blitt en realitet hadde det nye selskapet totalt ha nær 300 millioner kunder og bli ett av Asias største infrastrukturselskaper med rundt 60 000 mobiltårn.

Synergiene i transaksjonen var ifølge Telenor beregnet til 5 milliarder dollar, eller rundt 45 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.