Telenor selger satellittselskapet Telenor Satellite til statseide Space Norway, fremgår det av en børsmelding torsdag.

Telenor Satellite er en europeisk satellittoperatør som betjener markedene i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika med kringkastings- og datatjenester. Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Stortinget.

I transaksjonen blir Telenor Satellite verdsatt til 2,36 milliarder kroner, fritt for gjeld og inkludert kontantbeholdning.

«Transaksjonen kommer som et resultat av Telenors strategi for å realisere eiendeler utenfor kjernevirksomhet tilliggende forretningsområdet Telenor Amp, som ble beskrevet på kapitalmarkedsdagen i september 2020. Gjennomføring av transaksjonen forventes i januar 2024», skriver Telenor.

I løpet av de tre første kvartalene av 2023 genererte Telenor Satellite inntekter på 707 millioner kroner, et bruttoresultat (ebitda) på 504 millioner kroner og et driftsresultat på 284 millioner.

– Regjeringen vil foreslå for Stortinget at Space Norway tilføres kapital for å finansiere kjøpet av Telenor Satellite. Oppkjøpet vil bidra til at vi får en stor, norsk satellittoperatør som, sammen med en norsk romnæring i vekst, kan styrke Norge som romnasjon. Samtidig sikrer oppkjøpet at Norge, i en tid med økende geopolitisk uro, har kontroll over satellitter som kritiske samfunnsfunksjoner er avhengige av og som er strategisk viktige for Norge, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.