Det kommer frem av den ferske kvartalsrapporten som ble publisert etter stengetid på Wall Street i dag.

På forhånd hadde et utvalg analytikere forventet at inntektene ville ligge på 13,9 milliarder dollar som et snittestimat. Resultatet ble litt lavere, og endte på 13,76 milliarder dollar. Det er en likevel en økning på 57 prosent fra samme kvartal 2020.

Blant analytikerne har det vært stor tro på Tesla. 22 av 49 analytikere har gitt kjøpsanbefaling på aksjen.

Det siste året har en global forsyningskrise rammet bilbransjen. Den har heller ikke Tesla gått klar av, som for noen uker siden takket kunder for tålmodigheten. Tesla skriver at et også har vært flere utfordringer for selskapet dette kvartalet, blant annet mange på microchiper og forsinkelser ved havner.

Allerede i kvartalsrapporten for andre kvartal varslet selskapet det samme, selv om det hemmet Musks maskineri i mindre grad enn konkurrerende selskaper.

Ifølge kvartalsrapporten har selskapet produsert 237 823 biler og levert 241,391.

Knuste rekorder i Q2

Tidligere i år satte selskapet flere nye rekorder. Blant annet produserte og leverte Telsa over 200 000 biler og fikk en driftsmargin på 11 prosent. Det til tross for bilbransjens problemer med både forsyningskjeder og global chipmangel.

Denne uka presenterer en rekke Wall Street-giganter kvartalsrapporter. I går kunne Netflix melde om kraftig abonnentvekst, mye på grunn av storsuksessen «Squid Game»

Selskapet fikk en økning på 4,4 millioner betalende brukere for kvartalet. På forhånd var konsensus blant analytikerne en ventet økning på 3,7 millioner brukere, ifølge Yahoo Finance, mens Netflix selv spådde 3,5 millioner i sin forrige kvartalsrapport.

Nå har Netflix 214 millioner brukere.

Netflix oppnådde inntekter på 7,5 milliarder dollar i kvartalet, mens det var ventet 7,48 milliarder dollar. Aksjen steg 0,16 prosent tirsdag i påvente av resultatfremleggelsen, men har steget rundt 18 prosent hittil i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.