I september i fjor overtok Apple plassen som det mest shortede selskapet i USA, altså det selskapet hvor investorer og forvaltere har satset mest penger på at aksjekursen vil falle.

Nå er Tesla nok en gang tilbake på toppen som det mest shortede selskapet i USA, skriver Bloomberg News.

Doblet i verdi

De tre siste månedene alene har Teslas aksjekurs doblet seg i verdi og selskapet var tirsdag verdt rekordhøye 97 milliarder dollar. Samtidig beløper antallet aksjer lånt ut til shorting seg nå til 14,5 milliarder dollar, ifølge analyseselskapet S3Partners.

Det er høyere enn i Apple hvor aksjer for 14,3 milliarder dollar er lånt ut.

Den summen er dog ikke like imponerende da Apple er omtrent 15 ganger mer verdt enn Tesla.

25 mrd. i tap for shortere

Fra og med begynnelsen av det nye året frem til tirsdag denne uken beløper de totale papirtapene for shortselgerne i Tesla seg til 2,8 milliarder dollar, ifølge S3Partners.

Det tilsvarer omtrent 25 milliarder kroner.

Til sammenligning var de totale short-tapene fra hele 2019 på 2,89 milliarder dollar.

Forvalter Jan Petter Sissener er blant dem som gjennom fondet Sissener Canopus har shortet Tesla-aksjen. I desember alene var papirtapene på 25 millioner kroner.

– Nå koster selskapet mer enn Equinor. Equinor genererer enorme penger, det gjør ikke Tesla. På et eller annet tidspunkt må du stille krav til lønnsomhet der også. Vi har et prinsipp, og det er at kontantstrøm ikke lyver. Og det er ikke kontantstrøm i det systemet, sa Sissener til DN forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.