Tesla legger onsdag kveld norsk tid frem resultater for første kvartal 2020.

Av den ferske rapporten går det frem at elbil-produsenten kan melde om overskudd for tredje kvartal på rad, ifølge CNBC.

– Tross operasjonelle utfordringer globalt, leverte selskapet sitt beste kvartal noensinne målt i både produksjon og leveranser. Vi legger til grunn at selskapet er godt posisjonert for å håndtere den kortsiktige usikkerheten, samtidig som vi opprettholder våre langsiktige mål, skriver selskapet i rapporten.

Slik ser tallene for kvartalet ut:

  • Resultat per aksje (EPS, earnings per share): 1,24 dollar, mot minus 2,9 dollar i samme periode i fjor.
  • Omsetning på 5,9 milliarder dollar, mot 4,5 milliarder i første kvartal 2019.
  • Driftsresultatet på 283 millioner dollar i kvartalet, mot minus 522 millioner dollar i samme kvartal 2019.
  • Antall biler produsert: 102.672, mot 77.138 i første kvartal 2019.
  • Antall leveranser: 88.496 i kvartalet, mot 63.019 samme periode i fjor.

Tesla avsluttet handelsdagen på Wall Street opp over fire prosent, og stiger mer enn syv prosent i etterhandelen. Kurs ved børsslutt var 800,51 dollar per aksje.

Tidligere denne uken ble det klart at toppsjef Elon Musk måtte avlyse planene om å hente tilbake arbeidere til fabrikken i Fremont i California, som produserer biler for Nord-Amerika og Europa.

Det skjedde etter at lokale myndigheter forlenget smitteverntiltakene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.