Problemet ser ut til å ha berørt Tesla-eiere i en rekke land verden rundt, blant annet i USA, Canada, Danmark, Tyskland og Sør-Korea.

Flere eiere tvitret at de ikke klarte å starte bilen ved å låse opp kjøretøyet med mobilappen. Det gikk imidlertid an å bruke nøkkelkort i stedet, noe ikke alle nødvendigvis bærer med seg.

Tesla-sjef Elon Musk svarte en av brukerne, en Tesla-eier i Sør-Korea. Funksjonen burde være på plass igjen nå etter en feil nettverksfeil, tvitret Musk.

– Beklager, vi skal ta grep for å hindre at dette skjer igjen, skriver Musk.

I mellomtiden hadde flere gitt uttrykk for sin misnøye.

– Jeg sitter fast en time hjemmefra fordi jeg vanligvis bruker mobiltelefonen til å starte bilen, skriver en Tesla-eier.

– Tusener av Tesla-eiere er låst ute fra bilene sine fordi Tesla-serverne gikk ned for to timer siden. Jeg er blant dem. De sa at vi hjelper miljøet med å eie en elektrisk bil, men å gå er ikke det jeg hadde i tankene, skriver en annen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.