Siden elbilprodusenten Tesla slapp resultat for første kvartal i slutten av april, har aksjen steget nesten 20 prosent, og bikket sågar den magiske grensen der aksjen ble handlet til over 1000 dollar stykket ved flere anledninger tidligere i juni.

Sluttkurs fredag var 959,74 dollar, og siden koronabunnen på børs i midten av mars, har aksjen steget svimlende 165 prosent.

Derfor er det knyttet spenning til hva toppsjef Elon Musk og Tesla kan melde om fra andre kvartal. Foreløpige tall for andre kvartal er ifølge Marketwatch ventet å komme torsdag neste uke, og investorer på Wall Street vil følge nøye med på hvor hardt korona har rammet selskapet.

Oljebyen gjør «ironisk» grep for å tiltrekke seg Tesla-fabrikk
Oljebyen Tulsa i finale med Austin om å tiltrekke seg Tesla-arbeidsplasser.
00:35
Publisert:

Fabrikken i Freemont i delstaten California på USAs vestkyst ble som kjent nødt til å stenge på grunn av lokale smitteverntiltak, og Musk gikk så langt som å kalle tiltakene for fascistiske.
Fabrikken i Shanghai i Kina, som ble åpnet tidligere i år, er ventet å ha spilt en stor rolle i om Tesla klarer å nå analytikernes forventninger.

«Bratt nedgang»

Ifølge Marketwatch venter et konsensus av analytikere spurt av Factset at Tesla leverte 67.000 kjøretøy i andre kvartal. 59.600 av disse er ventet å være Model 3, mens de gjenværende ifølge konsensus er noenlunde likt fordelt mellom Model S og Model X.

Tesla skulle vise frem sine uknuselige ruter – Oh my f..king God
Her går det galt for Elon Musk under Tesla-demoen.
00:55
Publisert:

Til sammenligning hadde Tesla 88.496 leveranser i første kvartal 2020, et kvartal som selskapet selv beskrev som det beste noensinne.

I tillegg vil tall for Teslas nyeste tilskudd, kompakt-SUV-en Model Y, også bli fulgt nøye med på.

Meglerhuset Evercore ISI venter imidlertid tilnærmet samme leveringstall for Tesla i andre kvartal som i første kvartal, og har satt ventede leveranser på mellom 80.000 og 84.000 kjøretøy. Ifølge Marketwatch skriver Evercore at det venter at salget i Kina har veid opp for et forventet fall i Nord-Amerika og en «bratt nedgang» i salget i Europa.

Analytikere i Deutsche Bank tror på sin side at leveringstallet vil være på rundt 76.000 kjøretøy, hvorav 60.000 vil være Model 3.

«Vi estimerer at Tesla produserte 34.000 Model 3-biler fra fabrikken i Shanghai og rundt 21.000 på fabrikken i Freemont. Men vi tror ikke Tesla klarte å nå full Model Y-produksjon», heter det i analysen.

Ifølge konsensus blant analytikere Bloomberg har spurt, er det ventet at Tesla vil få en omsetning i kvartalet på rundt 4,8 milliarder dollar. Det vil i så fall være en nedgang på rundt én milliard fra første kvartal i år. Tesla passerte tidligere i juni Toyota som verdens mest verdifulle bilselskap og er i øyeblikket priset til rundt 177,9 milliarder dollar på børsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.