Tesla og gründer Elon Musk har vært yndlinger, både på børs, i media og blant bilentusiaster. Men mars måned ble den dårligste på syv år for selskapet, med et fall i aksjekursen på 22 prosent.

Musk benyttet anledningen søndag til å sende ut noen aprilsnarr-meldinger på Twitter, som antakelig skulle være et satirisk svar til analytiker John Thompson i Vilas Capital Management. Thompson har spådd at Tesla vil være konkurs innen fire måneder om de ikke kommer seg på rett kjøl igjen.

Mandag morgen våknet Musk og resten av Tesla-aksjonærene til en skikkelig kalddusj. Aksjekursen sank med 7,1 prosent i morgenhandelen.

Aksjen har siden hentet seg litt inn igjen og er nå (kl. 19.10) ned 5,50 prosent siden forrige handledag 29. mars.

Dårlig måned

Tesla har hatt en måned preget av dårlige nyheter. Bilproduksjonen går ikke raskt nok til å dekke etterspørselen, noe som igjen hemmer de forventede inntektene til selskapet.

Tesla måtte også tilbakekalle 123.000 eksemplarer av Model S på grunn av muligheten for rust i bolter knyttet til styringen av bilen.

En ny hendelse rystet selskapet da en Tesla Model X kjørte rett inn i betongskillet mellom kjørebanene på en motorvei utenfor Mountain View i California. Sjåføren ble drept i ulykken og undersøkelser viser at den selvkjørende autopilot-funksjonen i bilen var aktivert da ulykken skjedde.

Den avdøde sjåførens familie sier til lokalavisen Mercury News at sjåføren flere ganger hadde henvendt seg til Tesla fordi autopiloten stadig forsøkte å styre bilen inn i betongskillet mellom kjørefeltene.(Vilkår)