Fredag falt europeiske børser, tynget av økt politisk usikkerhet i Italia. Også Wall Street åpnet i rødt. Men etter en rød start på Wall Street, steg indeksene igjen og endte i blandet terreng.

Blant selskapene det var fokus på fredag var Tesla etter nyheten om at selskapets konsernsjef, Elon Musk, er blitt saksøkt av det amerikanske finanstilsynet SEC.

Det amerikanske finanstilsynet saksøker Elon Musk for å ha villedet investorer da han sa han hadde sikret finansiering til å ta Tesla av børs, etter å ha rundet opp prisen. «Han trodde kjæresten hans ville synes det var morsomt», skriver tilsynet.

Vil forby Musk å være toppsjef

Musk sa siden at han hadde vært i samtaler med et fond og hintet om at det var der han hadde sikret seg finansiering. Financial Times har tidligere avslørt at dette var Saudi-Arabias utenlandsfond. Fondet hadde like før kjøpt en aksjepost i Tesla verd to milliarder dollar. Ikke lenge etter skrev Musk at han hadde skrotet planene og at Tesla ville forbli et børsnotert selskap.

SEC er ikke nådig i sine uttalelser. Tilsynet vil forby Elon Musk å være sjef eller direktør for et børsnotert selskap. Går søksmålet igjennom kan det føre til at Musk aldri noensinne får lov til å ha en topplederstilling i et amerikansk børsnotert selskap registrert hos SEC.

Tesla endte ned rundt 13 prosent.

Fredag kveld ble det kjent at sikkerhetssvikt hos Facebook rammet 50 millioner brukere. Aksjen falt 2,6 prosent på nyheten.

Slik endte nøkkelindeksene i USA:

* Dow Jones er opp 0,07 prosent til 26.457 poeng.

* Nasdaq Composite er opp 0,06 prosent til 8.046 poeng.

* S&P 500 er ned 0,00 prosent til 2.914 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette tweetet Trump etter Kavanaugh-høringen
Den amerikanske presidenten raskt ute for å vise hvem som hadde hans fulle støtte.
00:39
Publisert: