Mandag ettermiddag var den største nyheten at Argentinas president Mauricio Macri gjorde et skuffende dårlig første valgomgang.

Nyheten medførte at den argentinske pesoen falt med over 14 prosent og børsen med over 33 prosent.

De amerikanske børsene falt 0,7 prosent fra start og fikk fart nedover etter hvert som Buenos Aires-børsen fortsatte å falle.

  • Samleindeksen med de 500 største selskapene på amerikanske børsene, S&P 500, falt med 1,45 prosent.
  • Den teknologitunge Nasdaq Composite falt med 1,2 prosent.
  • Industribørsen Dow Jones falt med 1,5 prosent

Gullprisen steg samtidig over ett prosent, opp til 1.512 dollar per Troy Ounce.

Spår en retur til null

Wall Street økonomer forventer at den amerikanske sentralbanken skal fortsette å kutte rentene etter at de kuttet renten i juli for første gang på elleve år.

Investeringsbanken Morgan Stanley spår at styringsrenten skal ned mot null som USA hadde mellom 2008 og 2015, skriver CNBC.

Økonomer ser en sannsynlighet for reduksjoner på 0,75 poeng før slutten av året, sammen med flere kutt utover i 2020 før man ser minket risiko for en resesjon, skriver nettstedet.

Forventningen kommer samtidig som Goldman Sachs annonserte at de kuttet sine forventninger til USAs bnp med 0,2 prosentpoeng og at Bank of America sa at de ser en økt risiko for en resesjon de neste 12 månedene.

Lave renter er imidlertid nesten historie i Europeisk sammenheng, hvor flere og flere land har negative renter.

Fortsatt høy avkastning i år

Selv om de amerikanske børsene har falt kraftig etter at Trump satte liv i handelskrigen igjen, har de amerikanske børsene ikke spist opp årets oppgang.

Etter en korreksjon på høsten i fjor, tok børsene seg godt inn igjen på nyåret.

Hittil i år er Nasdaq opp 18,3 prosent, S&P 500 opp 14,9 prosent og Dow Jones opp 10,9 prosent.

Den amerikanske statsgjelden med varighet på 10 år, den såkalte «tiåringen» eller «verdens viktigste rente», falt mandag og var nede i 1,63 prosent. Forskjellen på to og 10-årsgjelden var på bare seks basispunkter mandag, som er nær det laveste punktet siden 2007.

– Bjørnen er våken og i live. Vi tror det feilslåtte bruddet opp fra fallet i forrige uke på S&P 500 bekrefter at vi er i et syklisk bear-marked, sa Mike Wilson i Morgen Stanley i et notis mandag.

Den største taperen på S&P 500 mandag var kalium- og fosfatgjødselselskapet, The Mosaic, som falt 7,2 prosent. Vinneren var farmasiselskapet Amgen som steg 5,2 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.