– Generelt er jeg optimist som person, og har troen på at markedet klarer å komme tilbake, selv om mange får en lang vei, og noen må sikkert hoppe av. Først må vi løse krisen, og ta den på alvor, sier Thor Hushovd.

Han har gjort stor suksess i aksjemarkedet etter han la opp som proffsyklist i 2014. I disse dager har han god tid til å følge med på markedene, ettersom han befinner seg sør i Frankrike der det er innført portforbud. Til vanlig er den tidligere proffsyklisten bosatt med familien i lilleputtlandet Monaco.

– Jeg bor i et euroland og er glad jeg har pengene her nede, men følger nøye med på valutakurs og ser stadig etter muligheter. Ingen vet hvor lenge denne krisen kommer til å vare, sier Hushovd og kommer med en påminnelse:

– Husk vi har i dag de samme flinke menneskene som vi hadde for noen uker siden, så at ulike markeder kommer raskt tilbake, er jeg overbevist om.

Kjøpte seg opp i bank

En fersk aksjonærliste viser at Hushovd har kjøpt seg opp i den børsnoterte nisjebanken Pareto Bank under koronakrisen. Av listen fremgår det at Hushovd nå har 500.000 aksjer, tilsvarende 0,72 prosent av selskapet. Dette gjør ham til den 27. største aksjonæren.

Han forklarer kjøpet med at banken tjener penger, og at prisingen av aksjen sammenlignet med ventet inntjening (såkalt P/E, eller price/earnings) er god.

– Aksjen er i dag superbillig. Banken er også lite eksponert mot de markedene som sliter tungt om dagen, olje og shipping. Jeg liker også bankens lange målsetning om å betale utbytte til aksjonærene, sier han.

DN er ikke kjent med hvor mange aksjer den tidligere proffsyklisten har kjøpt i denne omgang, men hans nye posisjon på listen over største eierposter indikerer et kjøp på i hvert fall 85.000 aksjer i løpet av uken som gikk.

Dersom Hushovd slo til da aksjen var på sitt billigste, 21,50 på onsdag, utgjør kjøpet minimum 1,8 millioner kroner. I dette regnestykket er ikke rabatten han får for å handle i sterk Euro medregnet.

Opp i kompisens rederi

Eks-sykkelproffen avslører enda et aksjekjøp han har gjort den siste tiden: Det Arne Fredly-kontrollerte tankrederiet Hunter.

Dobbel nedtur for sveitsisk klokkeindustri
Koronapandemien rammer Rolex og Richemont.
00:37
Publisert:

– Jeg får, heldig som jeg er, stadig gode råd fra kompisen min Arne Fredly. Han er et av de grundigste menneskene jeg kjenner, og studerer hvert «case» til minste detalj, sier Hushovd.

DN skrev i 2018 at den tidligere sykkelproffen hadde en aksjepost på 300.000 i tankrederiet. For å forklare det ytterligere oppkjøpet, viser investoren til at flere av rederiets skip er signert på lukrative langtidskontrakter, og at ratene for øvrig er svært høye om dagen.

– Samtidig har aksjekursene til tank-selskapene nærmest stått stille. Det henger ikke på greip, tross koronavirus. Derfor har jeg nå kjøpt meg opp i Hunter, som er priset meget billig, sier Hushovd.

Nytt fall mandag

Pareto Bank-aksjen har på falt som en sten i møte med koronakrise og børsuro. Da handelen stengte fredag, hadde Oslo Børs´ hovedindeks mistet 29 prosent av verdien i løpet av den siste måneden. I samme periode falt Pareto Bank nøyaktig 50 prosent. Dagens kursnivå er det laveste siden banken gikk på børs i 2016 – hele 13 prosent under den inntil nå laveste noteringen.

Forrige uke hadde aksjen flere spesielt stygge dager på børsen, og falt til sammen 11 prosent, tross en opptur onsdag og torsdag. Tirsdag snudde det trill rundt, og i 15.00-tiden hadde den steget hele 28 prosent.

Hunter-aksjen har på sin side «bare» falt fem prosent siden Oslo Børs begynte å rase den 20. februar. Den til sammenligning svake nedturen er godt hjulpet av en opptur på nesten 17 prosent siden onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.