Solon Eiendom ble til i 2006 da tidligere eiendomsmegler Simen Thorsen og investor Tore Aksel Voldberg fant sammen og bestemte seg for å starte eiendomsselskap.

Selskapet ble børsnotert på tampen av 2016.

I mars i fjor gjorde Solon en aksjespleis for å minske antall aksjer i selskapet. Siden den gang har de tre største eierne i selskapet gradvis hamstret aksjer for 72 millioner kroner.

Én av dem er ansvarlig for godt over halvparten av kjøpene.

Så mye har de kjøpt

«Meldepliktig handel for primærinnsidere». Det et blitt en av de vanligste børsmeldingene fra Solon Eiendom. Fredag formiddag forrige uke kom fire av disse meldingene.

De viste at styreleder Simen Thorsen, styremedlemmene Tore Aksel Voldberg og Edvin Austbø, og administrerende direktør Andreas Martinussen hadde kjøpt seg ytterligere opp i selskapet. Alle kjøpte de denne gang aksjer for rundt én million kroner hver.

Siden aksjespleisen, altså rundt 11 måneder siden, har Thorsen, Voldberg og Austbø kjøpt aksjer for 72 millioner kroner. Styreleder Thorsen har vært mest aktiv.

  • Simen Thorsen har kjøpt aksjer for 46,9 millioner kroner siden slutten av mars i fjor.
  • Tore Aksel Voldberg har kjøpt aksjer for 15,6 millioner kroner.
  • Edvin Austbø har kjøpt aksjer for 7,6 millioner kroner.

I tillegg har Solon-sjef Andreas Martinussen kjøpt aksjer for rundt to millioner kroner i samme tidsperiode.

Kontroll over 60 prosent

Det siste årets aksjekjøp fra de tre styretoppene gjør at de nå kontrollerer over 60 prosent av de utestående aksjene i eiendomsselskapet.

Til sammen har Thorsen, Voldberg og Austbø aksjer i Solon Eiendom for 734 millioner kroner. Slik er de fordelt:

  • Simen Thorsen har Solon-aksjer for 329,5 millioner kroner.
  • Tore Aksel Voldberg har Solon-aksjer for 265,3 millioner kroner.
  • Edvin Austbø har Solon-aksjer for 138,8 millioner kroner.

Martinussen sitter på aksjer i Solon for 17 millioner kroner.

Kan nærme seg milliarden med Vatne

I desember i fjor investerte også eiendomsinvestor Runar Vatne rundt 95 millioner kroner i Solon Eiendom gjennom en rettet emisjon. Vatne satt allerede på en mindre post, men kjøpte seg kraftig opp gjennom emisjonen, og sitter på nå like under seks millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 11 prosent av selskapet. Dette er inkludert 456.356 aksjer som eies på termin.

Styreleder Simen Thorsen sa til DN i forbindelse med Vatnes kjøp at Vatne forventes å få en plass i styret. Dermed kan et styre med Vatne ved bordet nærme seg én samlet aksjebeholdning på én milliard kroner.

Vatnes aksjepost, som inkluderer de termineide aksjene, er på 132,3 millioner kroner. Får han en plass i styret, vil medlemmene i Solon-styret ha aksjer for 866 millioner kroner og kontrollere over 70 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

Siden Vatne gikk inn på aksjonærtoppen i Solon har selskapet steget 15 prosent på Oslo Børs. Det betyr at Vatne allerede har en papirgevinst på 17 millioner kroner på Solon-aksjene. (Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Trådløse Ørepropper
Det er ikke skikkelig trådløst før alle kablene er borte. Gråbein forteller deg det du må vite om den siste kategorien av ørepropper.
02:06
Publisert: