Tore Aksel Voldberg, som i en årrekke har vært en av de største private investorene på Oslo Børs, dukket tidligere i høst for første gang opp som en av de 30 største aksjonærene i det OTC-noterte quizselskapet Kahoot.

Da sto han oppført med 505.000 Kahoot-aksjer gjennom sitt heleide investeringsselskap Dukat as. Siden har han kjøpt flere aksjer gjennom både Dukat og hans andre investeringsselskap, Skøien as.

Åsmund Furuseth er administrerende direktør i Kahoot.
Åsmund Furuseth er administrerende direktør i Kahoot. (Foto: Javad Parsa)

Kahoot har laget en plattform for quiz-spill ment for opplæring, både i bedrifter og undervisning.

Eier aksjer for 42 mill. kroner

Sist uke kjøpte Voldberg 280.000 nye Kahoot-aksjer, verd nær åtte millioner kroner, ifølge ferske aksjonæroversikter.

Til sammen eier Voldberg nå 1,52 millioner Kahoot-aksjer for rundt 42 millioner kroner gjennom de to investeringsselskapene, basert på siste omsatte kurs. Han er også blant de største eierne i eiendomsselskapet Solon Eiendom, som er en eiendomsutvikler med hovedsatsingsområde i Oslo og Akershus.

På eiersiden i Kahoot er også investor Jan Haudemann-Andersen og investor og tidligere Skagen-forvalter Kristian Falnes. Andersen er blant de største aksjonærene med 12,4 millioner aksjer, mens Falnes eier 600.000 aksjer.

Vurderer oppkjøp

Selskapet ble startet av Johan Brand, Jamie Brooker og Morten Versvik og lansert som Kahoot i august 2013. Siden den gang har det vokst i rakettfart. I januar kunngjorde selskapet at det har nådd over 70 millioner aktive brukere, etter en brukervekst på 75 prosent i løpet av 2017. I løpet av året har selskapet som mål å nå en milepæl på 100 millioner aktive brukere.

Styreleder Eilert Hanoa og administrerende direktør Åsmund Furuseth i Kahoot.
Styreleder Eilert Hanoa og administrerende direktør Åsmund Furuseth i Kahoot. (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

Finansdirektør Martin Kværnstuen påpekte overfor DN i oktober at Kahoot da var verd 2,55 milliarder kroner.

– I 2019 kommer vi ikke bare til å se på organisk vekst, men også potensielle oppkjøp, sa Kværnstuen til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette hittil ukjente brevet viser Einsteins frykt for Tysklands fremtid lenge før nazistene tok over
01:12
Publisert: