Paret Tor Olav Trøim og Celina Midelfart kom ut av det blå inn som storaksjonærer i Storebrand våren 2015 da det var tungt og traurig for selskapet, og aksjen vaket rundt 30 kroner på Oslo Børs.

Paret som til da hovedsakelig hadde investert i rigg, olje og kosmetikk så en lysende fremtid for aksjen i en tid da andre snudde ryggen til. Det fikk de til de grader rett i. Storebrand-aksjen har siden da over doblet seg.

I løpet av årene i Storebrand har Trøim og Midelfart både fått fett betalt i utbytter og bygget seg opp en vanvittig papirgevinst.

Selger på topp

Onsdag skriver Storebrand i to separate børsmeldinger at både Trøim og Midelfart har solgt alle sine aksjer i selskapet.

Tor Olav Trøim har også sittet på finansielle kontrakter som sikrer ham eksponering (TRS), men stenger kontrakten på 7,45 millioner aksjer i Storebrand og kjøper tilbake aksjene til kurs 70,016. Nå selger han alle sine 10 millioner aksjer til kurs 68,15. Samtidig selger Celina Midelfarts alle sine tre millioner aksjer til samme kurs.

Dermed selger Tor Olav Trøim aksjene sine for 681 millioner kroner, mens Celina Midelfart har solgt sine aksjer for 204 millioner kroner.

Da paret kastet kortene i Storebrand tirsdag endte kursen like oppunder 70 kroner, omkring det høyeste aksjen har vært noensinne.

Halv milliard i gevinst

Ifølge beregninger DN har gjort tidligere, kom Trøim og Midelfart inn på kurs 29 kroner våren 2015. Paret har da sittet med en beholdning på henholdsvis ti millioner og fire millioner aksjer og forwardkontrakter i Storebrand.

Det betyr at paret tar en gevinst på 509 millioner kroner på sine snart tre år i Storebrand. Trøim og Midelfart fikk også sin rettmessige del da Storebrand delte ut 700 millioner kroner i utbytte i fjor.

Både Trøim og Midelfart er representert i styret i Storebrand gjennom Håkon Reistad Fure.

Fure, tidligere bankanalytiker i DNB Markets, er nå partner og våpendrager i Tor Olav Trøims investeringsselskap Magni Partners. I 2015 sørget Trøim og Middelfart for at Fure ble satt inn som styremedlem i Storebrand. Investor Jan Christian Opsahl sitter også i Storebrand-styret og har vært støttet av Trøim og Midelfart.

Aksjen rett ned

Fungerende kommunikasjonsdirektør i Storebrand, Jan Otto Risebrobakken, ønsker ikke å kommentere Trøim og Midelfarts valg om å selge seg ut av selskapet. På spørsmål om det nå vil bli omrokkeringer i styret svarer han følgende.

– Styremedlemmene velges for ett år av gangen og valgkomiteen jobber nå med sitt forslag til ny sammensetning frem mot generealforsamlingen den 11 april, sier Risebrobakken

Markedet liker salget til Trøim og Midelfart dårlig og sender Storebrand-aksjen rett ned fra start. Storebrand er uten tvil den mest omsatte aksjen onsdag – over dobbelt så mye som Statoil – og er ned fem prosent. (Vilkår)

NB! STERKE BILDER: Rett etter bombene har falt
Video fra Ghouta en forstad til Damaskus viser resultatet av flybombingen til regjeringsstyrkene mandag som tok livet av over 190 mennesker.
01:27
Publisert: